Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mad der rykker : en bog om kost og kræft


Beskrivelse


Med opskrifter, der tager afsæt i sund og forebyggende kost til kræftpatienter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 2. mar. 2010

Let læselig og fint tilrettelagt bog om sammenhængen mellem kost og kræft. Den henvender sig især til kræftpatienter, som har afsluttet behandlingen, og som er motiverede for at tillægge sig sunde og fremadrettede kostvaner.

Forfatteren er diætist ved Kræftens Bekæmpelse og har mange års erfaring i at undervise kræftpatienter i kostens betydning. Første halvdel af bogen handler om betydningen af en sund og varieret kost som forebyggelse mod sygdom, og sidste halvdel er opskrifter, som tager udgangspunkt i sund og forebyggende kost til kræftpatienter. Der tages hensyn til patienter med kvalme, appetitløshed eller vægttab, og alle opskrifter er forsynet med enkle råd til, hvordan man kan gøre maden ekstra nærende. Hverken kostråd eller opskrifter er nye, hvis man interesserer sig for sammensætning af en sund kost, men det er en fin og overskuelig bog, som kan gøre fyldest i hænderne på patienter eller pårørende.

Der findes adskillige bøger om sammenhængen mellem kost og kræft. Af nyere titler kan nævnes den flotte og inspirerende kogebog Det gode køkken : sund mad mod kræft, 2009, og de populærvidenskabelige God mad mod kræft, 2008, og Kost mod kræft, 2007.

Fin og anvendelig bog om sammenhængen mellem kræft og sygdom. Den henvender sig især til kræftpatienter, som har afsluttet behandlingen, og som vil vide mere om sund og forebyggende kost og have konkrete madopskrifter at gå i gang med.