Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mad for alle blodtyper : med varianter for hver blodtype


Beskrivelse


Kogebog med opskrifter, der er gavnlige for alle blodtyper. Med varianter i forhold til, hvilken blodtype man har. Henvender sig til dem, der ønsker inspiration til at spise efter blodtypediæt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 6. okt. 2014

En lille kogebog med opskrifter på retter uden gluten, mælk og sukker. Inspirationen er hentet hos D'Adamos teorier omkring blodtypekost. Den henvender sig til alle der ønsker et bedre helbred gennem kosten.

Signe Lykke er uddannet som certificeret blodtype/genotypevejleder og praktiserer som næringsrådgiver. Hun rådgiver ud fra Peter D'Adamos teorier om blodtypekost. Opskrifterne i "Mad for alle blodtyper" er alle fri for gluten, mælk og sukker og kan derfor "tåles" af alle 4 blodtyper. Hver opskrift efterfølges desuden af et skema hvor læseren, ud fra blodtypen, kan se hvilke ingredienser det er gavnligt at erstatte og med hvad, for at gøre retten endnu mere blodtypevenlig. Bogen har spiralryg, og der er fotos af retterne.

En lidt kedeligt udseende kogebog. Der bruges ret specielle ingredienser som fiberHusk, quinoamel og ghee. Der er fine forklaringer og gode råd til opbevaring af de færdige retter. Blodtype-skemaet fungerer godt til at gøre retterne endnu mere blodtype-venlige.

På grund af inspirationen fra D'Adamo kan nærværende bog sammenlignes med fx Lav mad efter din blodtypeGlutenfri mad uden mælk, som dog udover opskrifter også er en slankebog. Der findes flere gode bøger med retter uden gluten, mælk og sukker. Et eksempel herpå er Signe Lykkes egen Glutenfri mad uden mælkPå grund af inspirationen fra D'Adamo kan nærværende bog sammenlignes med fx Lav mad efter din blodtype, som dog udover opskrifter også er en slankebog. Der findes flere gode bøger med retter uden gluten, mælk og sukker. Et eksempel herpå er Signe Lykkes egen .


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2020

af

af

Pernille Poulsen

d. 11. sep. 2020

Kogebog med opskrifter, der er gavnlige for alle blodtyper. Med varianter i forhold til, hvilken blodtype man har. Henvender sig til dem, der ønsker inspiration til at spise efter blodtypediæt.

Indledes med en kort beskrivelse af de fire primære blodtyper i ABO systemet. Resten af bogen indeholder opskrifter på saucer, salater, frokost- og middagsretter samt desserter, der skulle være helsebringende for alle blodtyper. Derudover er der ved hver opskrift angivet, hvilke ingredienser man med fordel kan udskifte i forhold til, hvilken blodtype man har. Bogen efterfølger Mad for alle blodtyperGlutenfri mad uden mælkGo' & nem veganermadMad uden mælk, der udkom i 2014. Nærværende bog er opdateret i forhold nyere fødevarelister, som Peter D'Adamo - grundlægger af blodtypediæten - kom med i 2016. Forfatter Signe Lykke Skonnord er praktiserende blodtype- og ernæringsrådgiver. Hun har tidligere udgivet Glutenfri mad uden mælk, Go' & nem veganermad og Mad uden mælkIndledes med en kort beskrivelse af de fire primære blodtyper i ABO systemet. Resten af bogen indeholder opskrifter på saucer, salater, frokost- og middagsretter samt desserter, der skulle være helsebringende for alle blodtyper. Derudover er der ved hver opskrift angivet, hvilke ingredienser man med fordel kan udskifte i forhold til, hvilken blodtype man har. Bogen efterfølger Mad for alle blodtyper, der udkom i 2014. Nærværende bog er opdateret i forhold nyere fødevarelister, som Peter D'Adamo - grundlægger af blodtypediæten - kom med i 2016. Forfatter Signe Lykke Skonnord er praktiserende blodtype- og ernæringsrådgiver. Hun har tidligere udgivet , Go' & nem veganermad og Mad uden mælkIndledes med en kort beskrivelse af de fire primære blodtyper i ABO systemet. Resten af bogen indeholder opskrifter på saucer, salater, frokost- og middagsretter samt desserter, der skulle være helsebringende for alle blodtyper. Derudover er der ved hver opskrift angivet, hvilke ingredienser man med fordel kan udskifte i forhold til, hvilken blodtype man har. Bogen efterfølger Mad for alle blodtyper, der udkom i 2014. Nærværende bog er opdateret i forhold nyere fødevarelister, som Peter D'Adamo - grundlægger af blodtypediæten - kom med i 2016. Forfatter Signe Lykke Skonnord er praktiserende blodtype- og ernæringsrådgiver. Hun har tidligere udgivet Glutenfri mad uden mælk, og Mad uden mælkIndledes med en kort beskrivelse af de fire primære blodtyper i ABO systemet. Resten af bogen indeholder opskrifter på saucer, salater, frokost- og middagsretter samt desserter, der skulle være helsebringende for alle blodtyper. Derudover er der ved hver opskrift angivet, hvilke ingredienser man med fordel kan udskifte i forhold til, hvilken blodtype man har. Bogen efterfølger Mad for alle blodtyper, der udkom i 2014. Nærværende bog er opdateret i forhold nyere fødevarelister, som Peter D'Adamo - grundlægger af blodtypediæten - kom med i 2016. Forfatter Signe Lykke Skonnord er praktiserende blodtype- og ernæringsrådgiver. Hun har tidligere udgivet Glutenfri mad uden mælk, Go' & nem veganermad og .

Letlæst og overskuelig. Årsagerne til, at man fx bør udskifte broccoli med blomkål afhængig af ens blodtype, er dog sparsomt begrundet.

For en grundig introduktion til blodtypediæten bør man konsultere diætens ophavsmand Peter D'Adamo: Spis efter din blodtypeBlodtypekostMad som medicin og blodtypekost. Øvrige kogebøger, baseret på denne tankegang, er: Blodtypekost og Mad som medicin og blodtypekostFor en grundig introduktion til blodtypediæten bør man konsultere diætens ophavsmand Peter D'Adamo: Spis efter din blodtype. Øvrige kogebøger, baseret på denne tankegang, er: og Mad som medicin og blodtypekostFor en grundig introduktion til blodtypediæten bør man konsultere diætens ophavsmand Peter D'Adamo: Spis efter din blodtype. Øvrige kogebøger, baseret på denne tankegang, er: Blodtypekost og .