Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mad med gran


Beskrivelse


Opskrifter og inspiration til hvordan gran kan bruges året rundt i køkkenet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 8. okt. 2012

Interessant og flot tilrettelagt lille specialkogebog, der vil appellerer til køkkenskrivere med interesse for at bruge naturens spisekammer og med interesse for det nye nordiske køkken.

Det er nyt for mig, at man kan bruge gran i madlavningen, men denne fine lille kogebog viser fint forskellige anvendelsesmuligheder udi det søde, syrlige eller salte. Friske granskud plukkes om foråret, når de lige er sprunget ud, og de kan bruges til forbavsende mange ting. I den søde afdeling er der opskrifter på sødtsyltede granskud, sirup og gele og i den syrlige på eddike. Andre anvendelsesmuligheder er fx snaps, limonade, te og suppe, ligesom gran kan indgå som ingrediens i brød, salater, sovse og kødretter. Endda i desserter og julegodter kan man bruge gran. Bogens forfattere beskæftiger sig med vilde spiselige planter ved at udvikle opskrifter og ved at undervise i madlavning.

Der findes ikke andre kogebøger om gran alene. Gran er dog ikke et helt ubeskrevet emne og kan fx findes i en bog som Naturens spisekammer : nye og gamle opskrifter fra mark, skov og strand, 2003.

Fin lille specialkogebog om at bruge gran i madlavningen året rundt. En nicheudgivelse, som ikke desto mindre vil kunne bruges på de fleste biblioteker med lånere, der interesserer sig for ny madlavning og for naturens mangfoldighed.


Jæger

Årg. [21], nr. 12 (2012)

af

af

Steen Alex Hansen

Årg. [21], nr. 12 (2012)


Skoven

Årg. 44, nr. 10 (2012)

af

af

SF

Årg. 44, nr. 10 (2012)