Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mad med kærlighed


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 10. okt. 2012

Inspirerende og hyggelig dansk kogebog til de mange lånere, der konstant er på jagt efter nye opskrifter på god og nem hverdagsmad. Den kan bruges på alle biblioteker.

For forfatteren til denne kogebog er mad og madlavning lig kærlighed, fred og glæde. Hun har samlet nogle af sine opskrifter på nem hverdagsmad og formidler sin glæde ved madlavning i tekst og billeder. Bogen er inddelt i kapitlerne: Mad i en fart, comfort food, picnic i sneen, forkæl dig selv, magiske eftermiddage, ud i det blå og ferie, ferie ferie. Opskrifterne spænder vidt, indeholder et overskueligt antal ingredienser og er rimelig lette at gå til. For erfarne køkkenskrivere er der ret beset ikke de store overraskelser at hente, men alligevel har jeg i mit læseeksemplar lavet æselører på en række opskrifter, som er variationer over velkendte temaer, der skal afprøves ved lejlighed. Det er en kogebog med meget feel good stemning og flotte familiefotografier, og mens nogle læsere vil elske konceptet og den småsnakkende tekst, vil andre synes, at det er for meget.

Dette er Marie Melchiors anden kogebog, og den er tidstypisk i såvel det flotte layout som i tilgangen til det at lave mad. Der er noget Sif Orellana over den, blot uden legene og de kreative ideer.

God og anvendelig dansk kogebog med opskrifter på god og nem hverdagsmad i en fart. Det er ikke nogen nyskabende kogebog, men den vil kunne gøre udmærket fyldest som inspiration på alle biblioteker.