Bøger / faglitteratur / opskrifter

Mad med omtanke : 100 opskrifter på lækker mad af dine rester


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 2. okt. 2015

En inspirerende kogebog med fokus på at bruge sine rester i køkkenet. Henvender sig til alle, der gerne vil udnytte maden bedre og få nye idéer til at lave ny mad af rester.

Madbloggeren og kogemanden Thomas Alcayaga har lavet en kogebog med fokus på restemad. Det er hans hensigt, at alle råvarerne kan fås i supermarkedet, det må maks. tage en halv time at lave maden, og så tager retterne udgangspunkt i at få brugt så meget som muligt af det, vi har i køkkenskuffer- og skabe. Derved reduceres madspild, og vi får samtidig råd til mere. Bogen består af en grundig indholdsfortegnelse med indledende kapitler om madspild, et par udvalgte opskrifter med variationer og dernæst en guide til mindre madspild. Så følger bl.a. kapitler om kød, brød, æg, grønt, tørvarer og mælkeprodukter. Bogen afsluttes med lidt om syltning og konservering, samt et stikordsregister.

En meget inspirerende restekogebog med både nye og velkendte idéer. Selve bogen er i en rigtig lækker kvalitet. Følger tidens trend med mindre spild og mere genbrug. Må siges at være en hyldest til tidligere generationers husmødre, for hvem disse tanker var selvfølgelige og nødvendige.

Der er tidligere udkommet Rig på resterStop spild af mad og Stop spild af mad. T.A.s bog handler mere om opskrifter, hvor de to andre fokuserer lidt mere på planlægning og madspildDer er tidligere udkommet Rig på rester og . T.A.s bog handler mere om opskrifter, hvor de to andre fokuserer lidt mere på planlægning og madspild.