Bøger / faglitteratur / opskrifter

Mad med respekt : en familiekogebog, der mindsker madspild


Beskrivelse


80 familievenlige opskrifter baseret på råvarer og rester, som de danske husholdninger hyppigt smider ud. Med tips og gode råd til en husholdning uden madspild.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Thomas Olesen

d. 28. okt. 2019

Kan man undgå madspild og stadig lave god mad? Ja! Stjernekokke leverer spændende, miljøbevidste madretter til den moderne familie.

Selina Juul er miljøaktivist og stifter af Stop Spild Af Mad (2008). Her er hun gået sammen med kendte kokke som Timm Vladimir, Michel Michaud og Francis Cardenau og H.K.H. Prinsesse Marie for at kombinere mindre madspild med god mad. I forordet fortæller Juul, at hun kender til fødevaremangel: "Jeg er født i Moskva og barn af en tid, der var præget af stor usikkerhed (...) Alt skulle bruges, opbruges og genbruges, og intet skulle smides ud." Kogebogen er opbygget i afsnit, hvor alle forfatterne bidrager med opskrifter på morgenmad, frokost osv. Det er markeret hvilke rester, der indgår i retten. Et eksempel er Michel Michauds "Kyllingevinger med basquaise", hvor resterne består af kyllingevinger, tomater og hvidvin. Desuden er der planlægning af indkøb, madplaner og portionsberegning samt et register over madrester, som indgår i retterne. Det oplyses, at en gennemsnitsfamilie kan spare helt op til 7000 kr. ved at undgå madspild. Læs mere om Selina Juul på www.selinajuul.com.

Man får god samvittighed og gode madoplevelser. Dog kan det undre, at flere opskrifter har mange ingredienser og bruger store mængder svinekød.

Der er efterhånden mange kogebøger om mindre madspild, fx Julie Juanita Larsens Bæredygtig kostNej tak til madspild og Kate Turners Nej tak til madspildDer er efterhånden mange kogebøger om mindre madspild, fx Julie Juanita Larsens Bæredygtig kost og Kate Turners .


Berlingske tidende

d. 8. dec. 2018

af

af

Søren Frank

d. 8. dec. 2018