Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mad til småfolk : en sund start på livet


Beskrivelse


Over 90 opskrifter og masser af information om ernæring til børn på 0,5 til 3 år. Bogen begynder der hvor barnet for første gang stifter bekendtskab med fast føde. Der er både opskrifter på enkle retter til sjove og spændende måltider. Med råd og vejledning om ernæring til den nybagte forælder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2010

af

af

Katja Larsen

d. 29. juli 2010

En lækker opskriftsbog til forældre med børn mellem 1/2 og 3 år.

De to forfattere er henholdsvis freelance skribent med speciale i mad og ernæring samt kok og madskribent. Den danske oversætter er kok og cand.mag. med interesse for måltidets kulturhistorie. Og det mærkes tydeligt at forfatterne har erfaring indenfor mad og småfolk. Det er en bog der oser af overskud og som viser hvor nemt det kan være at lave hjemmelavet mad til små børn. Der er ca. 90 opskrifter inddelt efter barnets alder og dermed hvilken type mad barnet kan håndtere. Der er desuden gode råd og vejledning til at hjælpe nybagte forældre med at navigere i junglen af ernæringsråd. Virkelig lækker layout og billeder.

Af bøger om mad til småbørn findes den noget mindre bog Mad til spædbørn & småbørn : fra skemad til familiemad som kom i en ny udgave i 2010. Så vidt jeg kan se, udfylder denne bog et hul og bør være på rigtig mange biblioteker.

Mad til småfolk er en virkelig lækker bog om at lave hjemmelavet mad til børn mellem 1/2 og 3 år. Det kræver selvfølgelig overskud at lave al mad fra bunden, men bogens opskrifter kan også være et fint supplement til færdiglavet mad. Udover de mange lækre opskrifter er der gode råd og vejledning. De fleste forældre vil bestemt kunne få noget ud af denne dejlige bog.