Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Madam Vittas hemmelighed


Beskrivelse


Rakkerne besad førhen "Magiens Stjerne", der gav slægten magiske evner. De blev for grådige og mistede den. Cam og Jules får et spor til stjernen og må af sted. Hos den mystiske Madam Vitta, ser børnene et kort over, hvor de måske vil finde stjernens 1. spids.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 8. maj 2012

1. bind i ny serie, Magiens stjerne, af forfatteren Lise Bidstrup. Fra 4. klasse, lix 25 - til frilæsning og læsetræning.

Bogen drejer sig om to børns kamp for at ændre deres livsvilkår. Handlingen udspiller sig i Berlin. De to søskende, Cam og Jules, drager sammen med forældrene fra by til by. Børnene tjener til dagen ved at optræde og danse. Rakkerne besad førhen "Magiens Stjerne", der gav slægten magiske evner. De blev for grådige og mistede den. Det betyder, at rakkerne vil ældes meget hurtigere end andre, når de er fastboende. Derfor lever de som sigøjnere. Rakkerdrengen Sax kender nogle spor til stjernen, men han ligger syg og kan ikke udføre jagten på den magiske stjerne. Han betroer sig til Cam og Jules, der må af sted. De møder den mystiske Madam Vitta. Hun er en gammel magiker, og børnene ser et kort, der viser, hvor de kan finde stjernens 1. spids. Med fjenden i hælene finder børnene den 1. spids af stjernen. Bogen er skrevet i et hæsblæsende fortælletempo, der sætter fart på handlingen. Samarbejdet med illustratoren Rasmus Jensen fungerer. Illustrationerne er sort/hvide tegneseriebilleder, der underbygger og udvider teksten. Bagerst reklame for næste bind, der foregår i Paris.

Bogen minder om andre serier, hvor helte må finde spor til løsningen af gængse problemer fx serien Drageridderne af Jo Salmson.

Bogen indeholder fantasy og spænding i højt tempo. Den er hurtigt læst og vil sandsynligvis blive en populær serie for mellemtrinnets læsere.