Bøger / skønlitteratur / roman

Madame Hemingway


Beskrivelse


I 1921 møder Hadley den unge Ernest Hemingway, der kæmper for at bryde igennem som forfatter. De forelsker sig, bliver gift og rejser sammen til Paris, hvor livet leves i overhalingsbanen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2013

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 14. mar. 2013

Henvender sig især til kvindelige læsere af Hemingways romaner, samt til læsere af biografiske romaner og erindringsbøger. Kan også formidles som et stærkt kvindeportræt og en fin beskrivelse af kunstnermiljøet i Paris i perioden 1920-1929.

Forfatteren har eksamen i poesi fra University of Michigan. Hun har udgivet et par digtsamlinger, en erindringsbog og en enkelt roman, men denne roman er den første, der er oversat til dansk. Det er en biografisk roman om Ernest Hemingways første hustru Hadley Richardson. Historien fortælles af Hadley, og vi følger ægteparret fra mødet i Chicago, hvor de forelsker sig, og gennem årene i tyvernes Paris, med barn, kunstnervenner og bohemeliv. Hadley kæmper med sin jalousi og sit behov for et mere almindeligt familieliv, hvilket ikke står øverst på Ernests ønskeliste. Efter fem års ægteskab kommer det til et brud imellem dem. Sprogligt er det en fint fortalt roman, der giver et nuanceret og stærkt bud på Hemingways første ægteskab og årene i Paris.

En stor del af bogen har naturligt samme indhold som Ernest Hemingways Solen går sin gang. Sprogligt går denne roman dog mere direkte ind i følelser og tanker end Hemingways mere enkle stil.

Fin biografisk roman, der giver et kvindeligt sideblik på Ernest Hemingways tidlige år i Paris. Har ligget på bestsellerlisterne i USA.


Politiken

d. 6. apr. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. apr. 2013


Jyllands-posten

d. 22. apr. 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 22. apr. 2013


Berlingske tidende

d. 27. apr. 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. apr. 2013


Weekendavisen

d. 27. mar. 2013

af

af

Leonora Christina Skov

d. 27. mar. 2013