Bøger / faglitteratur / kogebøger

Maden er min medicin : ayurveda i dit køkken


Beskrivelse


Vegetarisk kogebog med 80 retter, der bygger på den holistiske sundhedslære og livsfilosofi ayurveda.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2017

af

af

Frederik Nielsen

d. 15. aug. 2017

Kogebog med afsæt i ayurveda. For dem der har interesse i ayurveda og ønsker at spise i overensstemmelse med principperne bag, samt for alle der ønsker flere vegetariske opskrifter.

Bogen giver først en introduktion til ayurveda, og forklarer hvordan man kan øge sin sundhed igennem sin kost og sine vaner. Derefter kommer opskrifterne der alle er tillempet de skandinaviske råvarer og smagsløg. Der er opskrifter til alle dagens måltider, drikke og snacks samt grundlæggende basisopskrifter. I hvert afsnit er der en opskrift til hvert af de tre elementer (betegnes doshaer i andre bøger), vata, pitta og kapha, som alle mennesker er påvirket af i forskellig grad. De tre elementer gennemgås i det indledende kapitel, så man kan vælge de opskrifter der passer til en selv. Forfatteren er indisk ayurvedisk behandler og har udgivet flere bøger i Sverige. Dette er den første på dansk.

Bogen giver en fin og overskuelig introduktion for både begyndere og erfarne indenfor ayurveda. Selvom både forfatteren og ayurveda stammer fra Indien, opfylder bogen sit formål: Den bringer ayurveda til Norden på en inspirerende og lettilgængelig måde.

Bogen giver både baggrund for og opskrifter til ayurveda, hvilket har manglet på dansk, men Spis dig lykkeligSpis dig mere lykkeligEt pukka liv og Spis dig mere lykkelig har opskrifter inspireret af ayurveda, og Et pukka liv gennemgår grundbegreberne i ayurveda uden opskrifterneBogen giver både baggrund for og opskrifter til ayurveda, hvilket har manglet på dansk, men Spis dig lykkelig og har opskrifter inspireret af ayurveda, og Et pukka liv gennemgår grundbegreberne i ayurveda uden opskrifterneBogen giver både baggrund for og opskrifter til ayurveda, hvilket har manglet på dansk, men Spis dig lykkelig og Spis dig mere lykkelig har opskrifter inspireret af ayurveda, og gennemgår grundbegreberne i ayurveda uden opskrifterne.