Bøger / faglitteratur / kogebøger

Madmod for børn og voksne : få skovlen under kræsenheden med opskrifter, aktiviteter, udflugter og lege


Beskrivelse


En kogebog og en aktivitetsbog for alle dem, der spiller en rolle i små børns måltider, og som ønsker at udfordre børnene madmæssigt og komme kræsenhed til livs, samtidig med at børnene får en øget bevidsthed om kvalitet og råvarer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2012

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 21. aug. 2012

Madmod for børn og voksne er en kogebog og en aktivitetsbog for forældre, pædagoger og lærere, der ønsker at udfordre deres børn madmæssigt og komme kræsenhed til livs, samtidig med at en øget bevidsthed om kvalitet og råvarer vækkes.

Bogen er udgivet i samarbejde mellem Claus Meyer og FOA og en opfølger til Madglæde fra 2010. Bogen er i hårdt papomslag og med spiralryg, der er genial til en kogebog, da den kan ligge fladt opslået på bordet. Indeholder praktiske informationer såsom om en køkkenværktøjskasse, de 4 smage, årets gang, en beskrivelse af kræsenhed, såvel som mange opskrifter og forslag til aktiviteter (fx. jagt efter råvarer, dyrkning af grøntsager, mad over bål, hønseslagtning og smykker lavet af grøntsager). Bogens opskrifter er gennemtestet af et panel af daginstitutioner. Der er gjort særlig meget ud af at inddrage de råvarer, som børn har det sværest med (rosenkål, selleri, linser, broccoli etc.) og råvarer som ikke så ofte serveres for børn (jordskokker, peberrod, blåmuslinger, brændenælder etc.) og omdanne dem til råvarer som børn kan lide. De fleste retter med meget smag, der rigtigt stimulerer smags- og lugtesansen. Børnene inddrages i aktiviteterne efter bedste evne. Gode overskuelige opskrifter med flotte fotos af de færdige retter.

Der er fx Kræs : førstehjælp til familier med kræsne børn, 2011 af Lone Spliid.

God inspiration til aktiviteter og samvær med børn om mad, der øger nysgerrigheden og giver mod på at smage mere varieret mad.