Bøger / faglitteratur

Madro : skån dine børn for madstress, væk begejstring for grønt, forebyg overspisning og vægtproblemer, skab ro ved spisebordet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2020

af

af

Christine Christensen

d. 4. juni 2020

Har du lyst til at erstatte konflikter ved spisebordet med kærlighed, madglæde og sunde og gode spisevaner? Bogen henvender sig til forældre og fagfolk, der ønsker ny viden om måltider og madstress.

Alle forældre ønsker at give deres børn gode spisemønstre, en glæde ved alle former for mad og konfliktfrie måltider med hygge, fred og ro. Alligevel ender rigtig mange måltider som en kamparena med børn, der spiser for lidt, for meget eller forkert og forældre, der på trods af de bedste intentioner ender med at bestikke, skælde ud eller forhandle sig frem til uholdbare løsninger. Med ønsket om at omsætte forskningsbaseret viden til brugbare værktøjer og handlemuligheder for madstress-ramte forældre, har forfatterne samlet en række kapitler med cases, der viser typiske konfliktområder og derefter angiver mulige løsningsforslag.

Meget gennemarbejdet og grundig inspirationsbog til forældre, der har kæmpet med kræsenhed, overvægt eller småtspisende børn, eller som bare ønsker at forbedre konfliktfulde måltider og usunde spisevaner. Forfatterne er fagfolk med viden om ernæring og adfærdspsykologi og de formår at formidle forskningsresultater på en lettilgængelig og levende måde. Bogen giver også basisviden til fagfolk, der ønsker at rådgive forældre om mad-konflikter.

Smil vi skal spiseDet kan jeg ikke li' - endnu! beskriver også måltids-situationen, hvor Det kan jeg ikke li' - endnu! har fokus på kræsenhed og madglædeSmil vi skal spise beskriver også måltids-situationen, hvor har fokus på kræsenhed og madglæde.