Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Madtyven


Beskrivelse


Der er en madtyv på spil i 1.a. Hver dag har tyven spist af elevernes madkasser. Det må stoppe, sukker den trætte lærer. Gro, Siri og Arn beslutter sig for at løse gåden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 27. nov. 2019

Der er en madtyv på spil i 1.a. Hver dag har tyven spist af elevernes madkasser. Det må stoppe, sukker den trætte lærer. Gro, Siri og Arn beslutter sig for at løse gåden. Fra 7 år.

Ny titel i blå "Læseklub" fra Alinea. Der forsvinder mad fra madpakkerne i 1.a. Læreren orker det ikke, så tre elever påtager sig opgaven med at finde den skyldige. Sammensatte navneord er delt med delestreg. Der er farvede tegnede illustrationer på hvert opslag. Der findes opgaver på seriens hjemmeside.

"Mad-tyven" er en god troværdig fortælling med et problem, der selvfølgelig løses, og en god morale. Illustrationerne støtter og udvider historien på bedste vis. Der er masser af kropssprog i Katrine Louise Jakobsens illustrationer fx en træt gammel gråhåret kvindelig lærer med himmelvendte øjne - det er henvendelse til både barne- og voksenlæser. Det gør bogen sjov, selvom problemet er alvorligt. Sproget flyder og er letforståeligt.

Man kan læse om en anden madpakke i Rune StærkTyvens morgenmad, og om en anden tyv, der også stjæler mad i Tyvens morgenmadMan kan læse om en anden madpakke i Rune Stærk, og om en anden tyv, der også stjæler mad i .