Bøger / faglitteratur

Mænd & biler : hvad siger du med din bil - og hvad siger din bil om dig


Beskrivelse


Forfatterens hyldest til bilen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2009

af

af

Knud Weile

d. 22. okt. 2009

En bog med udstyret i orden, der fortæller om biler og mænds eget valg af bilmærker. Forfatteren beretter med stor indlevelse om klassiske og nye biler, så den bilinteresserede mand kan finde og herefter vælge en bilmodel, der passer til både hans status, økonomi og image.

Forfatteren er bilanmelder med rødder i reklamebranchen og er efter eget udsagn en snobberøv, hvad angår det rette valg af bil. Hans bog er en meget personlig og underholdende beretning om yndlingsbiler og biltyper, man bør holde sig langt fra. Beskrivelserne af de forskellige bilmodeller er interessant og morsom læsning (hvis man ikke lige er ejer af en koreansk bil eller en Berlingo) og afslører reklamemandens sikre blik for den rette kombination af mand og bil, og hertil kommer så mange gode og praktiske råd til læseren om bl.a. mekanikere, køreglæde og de bilister og bilmærker, man skal vare sig for i trafikken.

I forvejen er der skrevet meget om biler, og ofte er det de samme modeller, der omtales og fremhæves. De fleste bilbøger fokuserer imidlertid på det tekniske og køremæssige, mens læseren her både konfronteres med en bilglad mands følelser i relation til biler og bilkørsel og får indsigt i grundlaget for den rette kombination af mand og bil.

En flot og velskrevet beretning om klassiske og nye bilmodeller og om rigtige mænds forhold til deres biler.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2011

af

af

Henrik H Pedersen

d. 15. nov. 2011

Til bilentusiaster og fans af bilhistorie og veteranbiler. En æstetisk flot bog som især kan formidles til mænd.

Forfatter Christian Grau er anerkendt livsstilsekspert og bilentusiast, bl.a. skribent i magasinet "Euroman" og bilredaktør på TV2. Den nye 2.udgave har mere end 30 nye bilomtaler. Det er en bog som blander livsstil med historie, æstetisk og entusiasme for de gode bilmærker og veteranbiler. Det er desuden en bog som er skrevet i et mundret og humoristisk sprog og som ikke kræver de store tekniske forkundskaber. Bogen, som er i kraftigt og liggende A4-format, er rigelig illustreret med mange flotte fotos og har et generelt indbydende layout.

Nærværende bog er en 2. udgave som i format og forside ligner 1. udgaven. Dog har forfatteren og bilen flyttet sig lidt i forhold til 1. udgavens forside. Den nye 2.udgave har mere end 30 nye bilomtaler og ligner ellers i format, indhold og layout 1. udgaven.

Sammenlagt vurderet er den nye 2.udgave en anelse mere toptunet i kraft af flere nye bilomtaler i forhold til 1. udgaven. Selve bogen og det grundlæggende koncept hvor der fokuseres på livsstil, køreglæde og valg af bil, foruden præsentation af mange berømte mærker er det samme, så 2. udgaven er ikke et nødvendigt indkøb. Kun hvis man ikke har 1. udgaven.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2014

af

af

Lars Ovesen

d. 26. nov. 2014

Christian Grau, kendt fra tv og som motorredaktør, beskriver her en række biler. Han vælger sine "all time favourites" og fortæller om modeller, mærker m.m. For den bilglade.

"Mænd og biler" fortæller udover noget om biler, også noget om bilejere. Grau har inddelt bogen i en række længere kapitler der bl.a. fortæller hvad bilen siger om dig, fx limousine er lig statsmand for en dag eller god kørestil. Bogen indeholder, foruden en del farvefotos, en række faktabokse med oplysninger om private bilejeres holdninger til bilmærker m.m. baseret på en undersøgelse med 8,5 millioner respondenter. Dette er 3. udgave, udgivet i hardbackkvalitet med store glittede sider.

En visuel flot bog hvor teksten er humoristisk samt letforståelig og afsluttes med Christian Graus personlige bil-cv. Man er godt underholdt i selskab med Grau.

Biltosser og bilnørder som jeg selv er tilgodeset med en række udgivelser om emnet, fx En bilidiots bekendelser, der også indeholder en række klummer, artikler m.m. I forhold til 2. udgave fra 2009 indeholder denne bl.a. 25 nye modeller.


Politiken

d. 15. nov. 2009

af

af

Karsten Ifversen

d. 15. nov. 2009


Politiken

d. 24. nov. 2011

af

af

Allan Graubæk

d. 24. nov. 2011