Bøger / skønlitteratur / roman

Mænd der hader kvinder


Beskrivelse


Da erhvervsjournalisten Mikael "Kalle" Blomkvist påtager sig at skrive en bog om Vanger-slægtens historie, får han som hjælper Lisbeth Salander, en fantastisk researcher og landets bedste hacker. Da de graver ned i slægtens historie, afslører der sig en mørkere historie, end en koncerns historie burde indeholde.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2005

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 3. okt. 2005

Erhvervsjournalisten Mikael ”Kalle” Blomkvist er dømt for bagvaskelse af en svensk erhvervsleder, men får alligevel job hos en anden med at skrive hans koncerns og families historie samt at forsøge at opklare en forsvinden 40 år tidligere. Den anden hovedperson er Lisbeth Salander, researcher i et sikkerhedsfirma og af en helt særlig støbning: Pippi-lignende actionkvinde med Asperger-syndrom og evner som hacker. De to personers opgaver smelter sammen, og foruden hovedemnet erhvervslivets moral er der mange andre sidehandlinger og emner – bl.a. højreekstremisme, retsopgøret efter krigen, kvindemishandling, mord, hævn, journalistik. Det kan lyde som et usammenhængende plot, men alt hænger sammen, og bogen er afsluttet, og der er lagt mange linier ud til de to næste og afsluttende bind i serien. Bogen er meget velskrevet og troværdig, med et væld af detaljer, mange personer, og den er vildt spændende. Den facetterede historie vil fange læsere af krimier og samtidsromaner, så bogen ikke slippes før sidste side og med en venten på næste bind til 2006. Forfatteren har lavet flere bøger og mange artikler om antidemokratiske bevægelser bl.a. på tidsskriftet Expo og udnytter sin faglige viden herfra. Læs mere på www.stieglarsson.se om forfatteren, der døde november 2004, og hans unikke skrivearbejde med bøgerne Både Marklund, Larsson, Guillou, Persson og andre kan lære noget af bogen!.


litteratursiden.dk

d. 6. feb. 2006

af

d. 6. feb. 2006

Vildt spændende start på ny meget svensk krimiserie af afdøde Stieg Larsson, men pas på: den medfører søvnunderskud og virker stærkt vanedannende! Den gamle indflydelsesrige industrimagnat Henrik Van...


Socialistisk information

Årg. [26], nr. 217 (2007)

af

af

Nina Trige Andersen

Årg. [26], nr. 217 (2007)


Information

d. 31. dec. 2005

af

af

Peter Dürrfeld

d. 31. dec. 2005


Berlingske tidende

d. 10. nov. 2005

af

af

Keld Nissen

d. 10. nov. 2005


Kristeligt dagblad

d. 28. okt. 2005

af

af

Mie Petersen

d. 28. okt. 2005