Bøger / faglitteratur

Mænd der krænker kvinder : reflektioner i kølvandet på #MeToo


Beskrivelse


Med udgangspunkt i krænkelsesberetninger fra den danske debat om sexchikane diskuteres sexchikane med fokus på mandens rolle, og der søges skabt en dybere forståelse for, hvorfor sexchikane forekommer, og hvordan vi som samfund kan bekæmpe fænomenet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 19. okt. 2018

Gennemgang af seksuel chikane belyst fra en feministisk vinkel. Bogen kan læses af alle, der er interesserede i #MeToo bevægelsen og køns- og sexchikane som emne.

Mandeforskeren Kenneth Reinicke har med denne bog indtaget et bevidst feministisk synspunkt og forsøger ud fra den vinkel at belyse hvorfor, hvordan og hvornår kvinder oftest bliver krænket. Der stilles skarpt på, hvorfor mænd og kvinder ofte opfatter køns- og sexchikane forskelligt. Seksuel chikane defineres, ligesom der gives en forklaring på, hvorfor seksuel chikane finder sted, både i det private og i det offentlige rum. Der er undersøgelser af mænds seksualitet, hvilke typer af mænd, der oftest krænker, og hvordan den tendens kan stoppes. Der er fokus på hvilke ændringer #MeToo bevægelsen har bragt med sig, i såvel Danmark som internationalt.

En dybt professionel bog, der kommer utrolig godt omkring den debat omkring kvinders oplevelse af seksuel chikane, der er fulgt i kølvandet på #MeToo bevægelsen. Emnet diskuteres ud fra mange forskellige vinkler, som eksempelvis den kulturelle, den retlige og den biologiske vinkel. Bogen bidrager rigtig godt til at definere og diskutere et emne, der opfattes meget forskelligt fra menneske til menneske.

Der findes ingen andre bøger i Danmark, der har taget efterdønningerne af #MeToo op til drøftelse, men om sexchikane findes bl.a. Seksuel chikane på arbejdspladsen.


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2018

af

af

Lone Kühlmann

d. 27. okt. 2018