Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

Mærk Gud


Beskrivelse


Læseren føres rundt i den kristne tros erfaringsunivers, med forfatteren som guide, med det formål at få læseren til at "mærke" Gud, at få åbnet et spirituelt vindue til troen. Undervejs bruges eksempler fra både forfatterens egen og andres hverdag.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2013

af

af

Merete Trap

d. 8. aug. 2013

En religiøs udgivelse om at finde ind og mærke Gud, holdt i en personlig og positiv tone. Henvender sig til praktiserende kristne såvel som nysgerrige/søgende mennesker, der gerne vil mærke Gud mere i hverdagen.

En fin kristen udgivelse om at mærke Gud. Forfatteren fortæller i forordet, at han med herværende bog ønsker at få læseren til virkelig at "mærke" Gud, altså at få åbnet et spirituelt vindue til troen. Igennem 15 kapitler med overskrifter som "Medfølelse og munterhed", "Tillid og klage" samt "Sjælens mørke nat", føres læseren rundt i den kristne tros erfaringsunivers, med forfatteren selv som guide. Undervejs bruges eksempler fra både forfatterens egen og andres hverdag. Grundtonen i bogen er positiv, og man fornemmer forfatterens eget store engagement i emnet. Bogen kan bruges af kristne, der gerne vil fordybe sig i emnet, men også af alment søgende, der ønsker forslag til hvordan man kan komme tættere på/mærke Gud mere i hverdagen. Forfatter Henrik Højlund er sognepræst i Løsning-Korning, og kendes fra en del andre kristne udgivelser, senest Gentagelsen er det daglige brød, 2009.

Den positive og personlige tone i herværende bog, kan sammenlignes med Derfor kan vi ånde frit : trædesten til en tryg tro, 2013 af Gunni Bjørsted. Den positive og personlige tone, er desuden gennemgående i Henrik Højlunds udgivelser.

En positiv og engageret udgivelse om at mærke Gud, baseret på bl.a. forfatterens egne erfaringer. Kan anvendes af kristne såvel som alment søgende.


Weekendavisen

d. 20. sep. 2013

af

af

Jens Bærentzen

d. 20. sep. 2013


Kristeligt dagblad

d. 24. aug. 2013

af

af

Morten Thomsen Højsgaard

d. 24. aug. 2013


Præsteforeningens blad

Årg. 104, nr. 5 (2014)

af

af

Michael Rønne Rasmussen

Årg. 104, nr. 5 (2014)