Bøger / faglitteratur

Mærk - sansernes psykologi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 5. maj 2015

Hvorfor ser vi rødt når vi er ophidsede? Og hvorfor er det mon en god ide at sende en ansøgning på papir med tyngde? Om hvordan alt det, vi sanser ubevidst, påvirker os, og har indflydelse på vores beslutninger og holdninger. Til alle interesserede i sansning og psykologi.

Lobel er forsker i adfærdspsykologi. Her præsenterer hun den nyeste forskning i kropslig kognition - sansning af vores omgivelser, og de måder sansning påvirker os ubevidst. Lobel giver mange eksempler på, hvordan alt det, vi sanser i hverdagen, ubevidst påvirker vores beslutninger og valg, og hun giver eksempler på den indflydelse det sansede har på vores liv: Fx: Hårde overflader gør os ufleksible, rene lugte fremmer moralsk adfærd, farven rød svækker præstationer, tyngde signalerer seriøsitet, højde giver os mere status.

Lobel, mangeårig forsker og underviser, giver her letforståelige eksempler fra forskningen på, hvordan alt det vi tager ind fra omgivelserne med vores 5 sanser påvirker os mentalt og ubevidst påvirker vores adfærd og bedømmelser af vores medmennesker.

Lev sanseligtSansernes natur henvender sig, som denne, primært til de, der er interesseret i, hvordan vores sanser og psykologi spiller sammen. Sansernes natur handler om sansernes funktion og udviklingLev sanseligt henvender sig, som denne, primært til de, der er interesseret i, hvordan vores sanser og psykologi spiller sammen. handler om sansernes funktion og udvikling.