Bøger / skønlitteratur / noveller

Mærkbart : noveller


Beskrivelse


Korte noveller, der fokuserer på det usagte i det almindelige. Novellerne kredser omkring alt det der ikke er mærkbart, men som gemmer sig under overfladen i en ofte småborgerlig hverdag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Merete Trap

d. 10. maj 2016

En samling af korte noveller med fokus på det usagte, det der ikke er mærkbart. For læsere der gerne udforsker nyere, danske noveller.

17 korte noveller, med overskrifter som fx "Stegen", "Racisten", "Havnefesten", "Ensomheden". I "Stegen" får drengen en gris af sin far. Grynte kalder han den. Efter et halvt år er drengen kommet til at holde af grisen, men så skal den slagtes. Drengen skal være et mandfolk. I "Racisten" er Rasmus forelsket i Fatma, som går med tørklæde. Alle har fordomme om hende, men ikke Rasmus. I gymnastik kommer han til at hive tørklædet af hende, og pludselig kalder de andre ham racist. Anne Weile har tidligere udgivet lærebøger til danskundervisning, og dette er hendes skønlitterære debut.

En samling af korte noveller, som tager udgangspunkt i det almindelige. Hvad er almindeligt? Novellerne tager især favntag med småborgerligheden og familiekonflikter. Generelt er der en skarp pointe, og positivt kan fremhæves novellerne "Racisten", "Ligevægt" og "Stegen" hvor racisme, uretfærdigheder og forældresvigt lurer usagt under overfalden. En fin lille udgivelse, hvor ikke alle novellerne dog fungerer lige godt.

Noveller om "almindelige mennesker", og alt det usagte under overfladen, kender vi fra Helle Helle og Naja Marie Aidt. Herværende udgivelse kommer dog ikke på niveau med disse.