Bøger / faglitteratur / billedværker

Mærket for livet : tatoveringer blandt Livgardens soldater


Beskrivelse


Gennem de tatoveringer Livgardens soldater har fået i forbindelse med missioner i udlandet, skildres den internationale tjeneste som kampsoldaterne selv oplever den, og mere end 60 soldater udlægger tekst og symboler i deres tatoveringer og fortæller om de ekstreme oplevelser de fastholder.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. sep. 2013

Målgruppen er læsere som interesserer sig for den danske deltagelse i forskellige krige, og her specielt Livgarden. Kan også formidles til tatoverings-interesserede læsere.

"Honor" spotter jeg på ryggen af bogens bagsidefoto af en ung kvinderyg, der som alle bogens fotos er fanget i øjeblikket af Jan Grarup. Teksten er skrevet af Jakob Falling. De mange tatoveringer i s/h fotos fortæller en tatoverings-illustreret historie om Livgardens soldaters deltagelse i de efterhånden mange krige, Danmark har deltaget i. Om bogens målsætning skriver oberst Lasse Harkjær, Chef for den Kongelige Livgarde, 2005-2013, bl.a.: "Det er mit håb, at man med denne bog både vil blive klogere på soldaternes liv og levned, men også vil forstå at se Danmarks fjerne krige i et nyt lys fortalt gennem billederne og de tilhørende historier". I bogen er de mange muskelsvulmende rygge, lægge, biceps og triceps fyldt med tatoveringer, der alle har en historie at fortælle. Om psykisk at indstille sig på krig med ørne, ravne, sole, våben og kranier, latinske og engelske citater. Med en nøgle som lykkeamulet prydende en kropsside til minde om en dement farmor, eller 22-årige Lasse, der har tatoveret "Hold Fast" på knoerne og som siger: "For mig er tatoveringer som en notesbog, hvor man kan fastholde de vigtige øjeblikke og begivenheder, en mand har været igennem.".

Mange bøger om dansk deltagelse i krige, men ingen som denne fortalt gennem tatoveringer.

Sikker interesse på mange biblioteker.


Weekendavisen

d. 25. okt. 2013

af

af

Lars Bukdahl

d. 25. okt. 2013