Bøger / faglitteratur

Maersk Line : globale muligheder og udfordringer 1973-2013


Beskrivelse


På baggrund af blandt andet adgang til A.P. Møller - Mærsks interne arkiver og interviews med nøglepersoner fortælles historien om Maersk Lines vej til at blive verdens førende containerrederi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. maj 2014

Et pænt antal læsere til alt om A.P. Møller Mærsk. Er brugbar som materiale til opgaver fra og med handelsskoleniveau.

Chris Jephson, der er tidligere "Director of Learning" i Maersk Line og Henning Morgen, som er nuværende "General Manager", ansvarlig for arkiver, historiedokumentation og kommunikation hos A.P. Møller-Mærsk, skriver sammen et omfattende erhvervshistorisk kronologisk værk om Maersk Line 1973 til 2013. De har haft adgang til A. P. Møller-Mærsks interne arkiver, til interviews med nøglepersoner og til statistisk materiale fra bl.a. "Lloyd's Register". Bogens struktur følger 3 niveauer i sin fremstilling af Maersk Lines historik. For det første Maersk Lines overgang fra at være et relativt lille linjerederi i begyndelsen af 1970'erne til at blive verdens største containeroperatør. Andet niveau er et bredere perspektiv med paralleller og sammenligninger med andre aktører på containermarkedet. Tredje niveau er containerindustrien i en globaliseringssammenhæng, hvor fokus bl.a. er de såkaldte "asiatiske tigre" og Kina som "verdens fabrik". Bogen har 4 gennemgående temaer: "Shipping og globalisering", "Innovation", "Den globaliserede virksomhed" og "Mennesker".

En anden ny insider-beretning fra Maersk Line, dog med et smallere fokus på et kulturskifte er Kulturskælvet i Mærsk Line af Lars Jensen. Bøgerne supplerer hinanden.

Interessant og bred erhvervshistorik om Maersk Line med læsere på mange biblioteker.


Berlingske tidende

d. 25. maj 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 25. maj 2014