Bøger / skønlitteratur / roman

Maestro


Beskrivelse


Krimi. En kvinde kastes ud fra et højhus og dør. En lokal journalist, Viljar Ravn Gudmundsson på Haugesunds avis, var varslet men tog det ikke alvorligt nok. Nok et varsel og et drab følger.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 3. jan. 2017

Nyt spændende krimi-bekendtskab til genrens trofaste læser fra norske Geir Tangen. "Maestro" er første roman med journalist Viljar Ravn Gudmundsson og efterforsker Lotte Skeisvoll.

En kvinde kastes ud fra et højhus og dør. En lokal journalist - Viljar Ravn Gudmundsson på Haugesunds avis - var varslet men tog det ikke alvorligt nok. Nok et varsel følger. Og flere dødsfald. Sådan starter en ny krimiserie med et klassisk umage makkerpar (journalist og efterforsker) i hovedrollerne.

Nordisk mørk og skandinavisk krimi på den fede måde. Den lange fortælling snor sig om læseren, mens forfatteren, på samme måde som den mystisk bagmand, holder mange tråde sammen og bevæger det store og forskelligartede persongalleri. Læseren skal være vågen gennem de mange snirkler og spring i tid og sted og belønnes så med en kriminalgåde af tilfredsstillende kvalitet og kompleksitet. Sproget er velfungerende og godt oversat med et fint drive gennem fortællingen.

Krimimarkedet er stort og broget. Denne minder om en forfatter som Lars Kepler i sin miljøbeskrivelse, Gunnar Staalesen i sit fint tegnede persongalleri eller tv-serien "Broen" i sin mørke tone og dyste personer.


litteratursiden.dk

d. 6. feb. 2017

af

af

Helle Post

d. 6. feb. 2017

Maestroen fører bogens hovedpersoner og læsere mesterligt igennem en labyrint af spænding og mord. Maestroen kan mærke, at døden er nær. Han har derfor besluttet sig for et sidste mesterstykke, der sk...


Kristeligt dagblad

d. 27. feb. 2017

af

af

Mie Petersen

d. 27. feb. 2017


Politiken

d. 31. mar. 2017

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 31. mar. 2017


Jyllands-posten

d. 19. mar. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. mar. 2017


Kristeligt dagblad

d. 10. juni 2017

af

af

Mie Petersen

d. 10. juni 2017


Weekendavisen

d. 24. feb. 2017

af

af

Morten Hesseldahl

d. 24. feb. 2017