Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mæt på budget


Beskrivelse


72 opskrifter på billig og sund mad, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer, og som, ved at udnytte råvarer og rester, begrænser madspild.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 15. dec. 2016

Til studerende på SU-budget og alle andre, som går op i bæredygtig levevis uden madspild, anbefales denne bog med lækre, billige madopskrifter.

I forordet erklærer forfatteren, Sebastian Randrup, erfaren kok på blot 24 år, at han ønsker at vise, at alle kan lave "lækker, varieret og mættende mad på budget". Således indledes bogen med tips og tricks til, hvordan man kan minimere sit madspild. Det anbefales at lave madplaner, hvor man genbruger ugens rester, bruger fryseren og opbygger et velassorteret basislager af tørvarer. Bogen er opbygget over 4 dele, nemlig de 4 årstider, således at årstidens frugt og grønt indgår i opskrifterne. Opskrifterne, hvoraf mange er kødfri, varierer i kompleksitet og tidsforbrug og er markeret med stempler alt efter om de egner sig til fryser, bygger på rester fra tidligere, er billige osv. Bagest i hver del er der et par dessertopskrifter. Forsynet med fotos.

Flere af opskrifterne er virkelig lækre og fotografierne giver lyst til at gå i gang med tilberedningen. Som et minus må bemærkes, at råvarerne ikke altid tager hensyn til årstiden, men bortset fra det, er det en anbefalelsesværdig bog med god inspiration til, hvordan man laver bæredygtig og relativ billig mad.

Ønsker man flere opskrifter, der tager hensyn til pengepungen og er bæredygtige, kan Mad med omtankeStop spild af mad og Stop spild af mad også anbefalesØnsker man flere opskrifter, der tager hensyn til pengepungen og er bæredygtige, kan Mad med omtanke og også anbefales.