Bøger / faglitteratur

Magi


Beskrivelse


Om magi, overtro og mystiske ritualer der også har en stærk appel til mennesker i vores højteknologiske og ellers så rationelle kultur.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 28. maj 2014

Det klejne, lidet iøjnefaldende format vil nemt få bogen til at drukne blandt de mere farvestrålende brugsbøger om magi. Denne tilbyder god folkeoplysning i form af en letlæst, fagligt seriøs behandling af emnet og giver svar på spørgsmål som hvorfor vi i vores moderne, rationelle verden stadig tror på magien ved ritualer, lykketal osv.

Hurtigt læst lille bog i seriens sædvanlige udstyr, skrevet af en lektor i religionsvidenskab. Han forklarer, hvorfor magi stadig anvendes i vores hverdag ved inddragelse af moderne forskning. Magiske ritualer aktiverer basale følelser, virker motiverende og hjælper med at frembringe ønsket resultat. Vi bekender os til rationel, vidensbaseret evidens, men banker alligevel under bordet, undgår 13 til bords osv. Bogen er let at gå til og ganske underholdende at læse som et fagligt velfunderet, folkeoplysende essay.

Indgår i serien Tænkepauser, der består af en række forskeres yndlingsemner, letforståeligt behandlet på ca. 50 sider og bruges bl.a. som oplæg til bibliotekernes debatcaféer. Den øvrige litteratur om magi har typisk mere historisk eller håndbogskarakter.

Vi ved godt, det er gammeldags og småfjollet, men benytter os alligevel af hverdagsmagi såsom lykketal og lykkebringende ritualer. Forskning viser, at det faktisk også virker motiverende og har rod i basale følelser. Bogen fungerer godt som alment læsbar folkeoplysning og giver et hurtigt overblik over aktuel forskningsmæssig viden og folkelig praksis.


litteratursiden.dk

d. 9. juli 2014

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 9. juli 2014

Magi kommer vidt omkring: Fra overtro til mavefornemmelser, OCD og placeboeffekt. Men sikkert er det, vi lever med magien til hverdag. Tag en magisk Tænkepause. Helt ærligt: Når du kommer spadserende ...