Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Magikernes tid - den sorte fjer


Beskrivelse


Krigerpigen Håb og magikerdrengen Xar er opvokset med at hade hinanden i en verden, hvor krigerne bekæmper al magi. De bliver imidlertid nødt til at samarbejde for at bekæmpe den onde magi, der er begyndt at brede sig i verden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2019

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 16. dec. 2019

Helstøbt, eventyrlig og spændende fantasyroman om krigerpigen Håb og magikerdrengen Xar, som mødes i kampen mod den onde magi. Kan læses højt fra 8 år og selvlæses fra 10 år - af både drenge og piger.

Krigerpigen Håb og magikerdrengen Xar er opvokset med at hade hinanden i en verden, hvor krigerne bekæmper al magi. Da de tilfældigt møder hinanden, bliver de nødt til at samarbejde for at bekæmpe den onde magi, der er begyndt at brede sig. Bogen er 1. del af en trilogi. Den engelske forfatter Cressida Cowell har skrevet flere andre børnebøger - bl.a. Sådan træner du din drage.

Bogen er en vidunderlig og humoristisk fortælling fuld af magi, finurlige væsener og dramatiske begivenheder. Den handler om at være tro mod sig selv og finde sine egne evner. Forfatteren har selv illustreret bogen med charmerende sort/hvide stregtegninger i en bevidst løs, sjusket stil. Illustrationerne er eminente og tilfører den eventyrlige historie ekstra dybde. De er meget varierede og skifter imellem små illustrationer indsat i teksten og hele sider. Ind imellem er flere illustrationer i træk, fx en 14 siders gammel bog med besværgelser. Bogen er smukt indbundet, og både forside og bagsidetekst er meget indbydende.

Bogen minder om Sådan træner du din drage, som også har fine illustrationer af forfatteren. Begge bøger handler om børn, som ikke lever op til deres forældres forventninger, men som viser sig at være helte alligevel.


litteratursiden.dk

d. 20. dec. 2019

af

af

Lene Jensen

d. 20. dec. 2019

Sjov og finurlig bog om venner og fjender og om monstre og mange andre uhyrer, der ikke er så farlige endda. Bogen er utrolig flot bog både indeni og udenpå. Xar er søn af magikernes konge, men har de...