Bøger / faglitteratur

Magiske planter : otte historier om planternes forunderlige verden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2017

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 15. juni 2017

I disse otte fortællinger/artikler om planternes magiske verden deler engagerede mennesker ud af deres viden. Til alle med en særlig interesse for planter, natur og sammenhæng.

Bogen er udgivet af Årstiderne og Zetland og indeholder otte af de historier, der blev fortalt om planter ved et journalistisk sceneshow på Krogerup Avlsgaard i efteråret 2016. Den indledende fortælling handler om planternes evolution og udvikling, mens de andre historier bl.a. giver ordet til en planterjæger, der samler planter for landets fineste køkkener og en træentusiast, der beundrer skovens samarbejdsevne. Desuden er der artikler om planternes intelligens, planternes terapeutiske virkning, kompost og regnormenes betydningen samt en historie om mirakelbærret, der får surt til at smage sødt. Illustreret og med forskellige praktiske anvisninger fx på kompostering. Format: 11x18 cm.

Interessant men lidt smal artikelsamling med et meget blandet fokus på forskellige aspekter af planteverdenen lige fra regnorme og skov til plantehistorie og spiselige urter.

Jeg er ikke stødt på artikelsamlinger med helt det samme fokus som denne lille bog har. Anemette Olesen har udgivet en del små bøger om planter og urter, som kunne have interesse for den samme målgruppe, fx De gamle køkkenurter.Informationer og udgaver