Bøger / faglitteratur til børn

Magmabjergarter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2008

Denne nye serie om geologi kan læses fra 13 år og opefter og henvender sig til unge i folkeskolens ældste klasser. Udover denne titel i serien findes der også Fossiler, 2007 og derudover er titlen Mineraler på vej. Bogen kan anvendes i forbindelse med projekter og emnearbejder eller læses som supplement til de mange undervisningsbøger om sten, vulkaner og bjergarternes kredsløb i faget geografi.

Bogen kommer fagligt godt rundt om emnet, men det faglige stof er meget kompakt pakket, da der er mange informationer på meget få sider, som samtidig overvejende består af illustrationer. Teksten rummer desuden mange fagudtryk, som gør det svært at få det fulde udbytte af det faglige indhold uden forhåndskendskab til emnet. De mange illustrationer og grafiske modeller understøtter teksten godt, fanger læseren og giver et godt indblik i magmabjergarternes fascinerende verden. Det er interessant læsning, som fagligt kræver mere spalteplads end denne udgivelse.

Sammen med denne udgivelse kan man anvende undervisningsbøger om vulkaner og bjergarter eller bøger om emnet, som Sten i farver, 2006 eller Vulkaner og jordskælv, 2005.

Spændende udgivelse om magmabjergarter, som dog er fagligt kompakt pakket.Informationer og udgaver