Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Magnus bygger en heks


Beskrivelse


Magnus har glædet sig meget til Sankt Hans. Han skal bygge en stor heks af halmballer sammen med sin far. Den skal stå ved vejen og byde alle gæsterne velkommen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 23. feb. 2018

Det er Sankt Hans, og i aften skal der være bål på Søgård. Magnus glæder sig helt vildt. Far og Magnus bygger et kæmpe bål, der ligner en tipi. Til børn på 7-8 år.

Magnus og far bygger også en stor heks af runde halmballer. Den skal stå oppe ved vejen og byde gæsterne velkommen. Magnus sidder sammen med far i traktoren, og han får lov til at trække i nogle af de håndtag, som skal løfte halmballerne. De stabler i alt fire halmballer oven på hinanden. Mor sørger for tøj og arme, og hun laver et ansigt på den øverste balle. Så bliver det aften og en masse gæster ankommer til Søgård. Magnus glæder sig til at tænde bålet. Let-tal 15. Teksten står i korte linjer og er inddelt i afsnit. Udgives i serien "Læs løs 5". Illustrationerne er farvede tegninger. De findes på alle sider.

Sød frilæsningsbog fyldt med glæde og forventning. Tegningerne er vellignende og underbygger den gode stemning.

Andre bøger om hekse og Sankt Hans er fx Heksen i båletDen sorte heks og Den sorte heksAndre bøger om hekse og Sankt Hans er fx Heksen i bålet og .


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 5 (2018)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 71, nr. 5 (2018)