Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Magnus finder en skat


Beskrivelse


Magnus bor på Søgård. Hans far skal pløje en mark. Magnus kører med. Det går hurtigt. Han ser noget blankt bag ploven. Det er en gammel skat. Han får en findeløn fra museet. Den skal bruges til en crosser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2009

af

af

Hans Radsted

d. 24. mar. 2009

To bøger i en ny serie Dingo landbrug, som er beregnet til læsetræning i første klasse.

I Magnus finder en skat møder vi seriens hovedperson, som med sin familie bor på Søgård. Han er med sin far ude at pløje, da han ser noget skinnende i plovfuren. Det er sølvmønter, som engang er nedgravet og aldrig hentet igen. Folk fra museet bliver tilkaldt og foretager en udgravning på stedet. Det bedste er dog, at Magnus modtager en dusør, som skal omsættes til en crosser. Den kommer så på arbejde i Magnus og kalven, for sådan en har Magnus nemlig fået af sin far og han ser til den og de andre kalve hver dag. En dag kan han ikke finde sin kalv. Det er faldet i et hul og skal hjælpes op af morfar, som har en lastbil med kran. Det går med kalven, men bilen sidder fast i den bløde jord. Det gør fars traktor også, men når crosseren også trækker, så går det lige. Det er to ganske indholdsrige historier skrevet i et godt sprog og Birgitte Ahlmann har lavet de mange dækkende farveillustrationer, hvor billederne af maskinerne og crosseren bestemt vil tiltrække drengene.

Umiddelbart findes der ikke nyere materialer til begynderlæsning, hvor livet på en gård er i fokus, men Per Østergaard har en lang række gode materialer til området bag sig.

Det er to velskrevne historier med gode illustrationer, som gør viften af begyndermaterialer lidt bredere og som beskriver livet på landet rigtig fornuftigt.