Bøger / faglitteratur

Magt og mennesker i Danmarks middelalder


Beskrivelse


Kronologisk skildring af de vigtigste begivenheder i middelalderens Danmark med præsentation af mange af de nye idéer, tanker og opfindelser, der nåede Danmark i perioden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 4. mar. 2020

Populærhistorisk værk om middelalderen i Danmark. Med fokus på navnlig religions-, teknologi- og kulturhistorie. For historieinteresserede læsere.

Gennem 15 kapitler beskriver Kåre Johannessen den danske middelalders historie. Det makro- og mikrohistoriske bliver fortalt. Konger, fejder, mord, korstog, hverdag, osv. bliver formidlet. Hvert af de 15 kapitler er suppleret med belysningen af et tema, som udgør et kerneelement i forståelsen af middelalderen. Derudover belyses 15 nyskabelser i middelalderen, både teknologisk og kulturelt, som fx mursten, videnskab, borge og individet. Fokus er på særlige kulturhistoriske aspekter af både middelalderens dagligliv og samfundsstruktur. Temaerne er religion, krig, kvinder, børn, adspredelse og arbejde. Værket er illustreret med både billeder og tegninger.

Meget ambitiøst forsøg på en populærhistorisk fremstilling af middelalderen i Danmark. Værket fremstår gennemarbejdet og velresearchet. Den fortællende skrivestil er anekdotisk og tilgængelig. De mange nedslag i dagliglivets aspekter kombineret med strukturelle rammer og teknologi giver et alsidigt billede af denne periode i dansk historie.

Værket minder i den lune, formidlende og tilgængelige stil en del om historieformidleren og forfatteren Palle Lauring. Det mangefacetterede blik på historiens delelementer, finder du fx også i DanmarkshistorienHistorien om Danmark. Bind 1 : Oldtid og middelalderMiddelalderens verden, Historien om Danmark. [Bind 1] og Middelalderens verdenVærket minder i den lune, formidlende og tilgængelige stil en del om historieformidleren og forfatteren Palle Lauring. Det mangefacetterede blik på historiens delelementer, finder du fx også i Danmarkshistorien, Historien om Danmark. [Bind 1] og Middelalderens verdenVærket minder i den lune, formidlende og tilgængelige stil en del om historieformidleren og forfatteren Palle Lauring. Det mangefacetterede blik på historiens delelementer, finder du fx også i Danmarkshistorien, Historien om Danmark. [Bind 1] og .


Kristeligt dagblad

d. 8. apr. 2020

af

af

Lars Hovbakke Sørensen

d. 8. apr. 2020


Berlingske tidende

d. 31. mar. 2020

af

af

Bent Blüdnikow

d. 31. mar. 2020