Bøger / faglitteratur

Magt og mode : dansk magt i dansk mode
Power and fashion


Beskrivelse


Fotografier af 25 danske politikere iført dansk designet modetøj, suppleret med tekst om deres forhold til tøj, deres fritidsinteresser og deres politiske mærkesager.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 11. nov. 2014

En række danske politikere stylet i modetøj udtaler sig om deres forhold til mode samt om deres politiske mærkesager. For læsere med interesse for politik og/eller mode samt det statement, som tøj kan være.

Politikerne er stylet af Pari Khadem, billederne er taget af Elona Sjøgren og teksten er skrevet af journalist Lotte Tegner. Der er politikere med fra forskellige partier. De kvindelige politikere er blandt andet Margrethe Vestager, Lene Espersen, Mai Mercado og Doris Jacobsen. Der er en overvægt af kvindelige politikere i bogen, men der er også mænd med, fx Lars Barfoed, Morten Bødskov og Kristian Thulesen Dahl. Hver enkelt politiker har fået et afsnit hver, hvor de udtaler sig om deres forhold til påklædning i hverdagen og arbejdsmæssigt samt om deres politiske mærkesager. Antallet af fotos af hver enkelt politiker varierer. Teksten er parallelt på dansk og engelsk.

En ganske flot og stor bog, hvor Margrethe Vestager pryder forsiden. Som det nævnes i bogen kan ingen diskutere netop Vestagers gode smag mht. mode. Det spændende ved denne bog er, at den viser hvilke tanker andre knap så stilfulde politikere gør sig i den henseende. Forfriskende med en bog, hvor politik ses fra en anden side.

Power dressing ser på udenlandske kvinder i politik og deres påklædning. Her er kvinder som Margaret Thatcher og Michelle Obama under modeluppen.


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 32 (2014)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 45, nr. 32 (2014)


Berlingske tidende

d. 5. nov. 2014

af

af

Sarah Skarum

d. 5. nov. 2014