Bøger / skønlitteratur / krimi

Magten og æren


Beskrivelse


Krimi. John Rebus undersøger baggrunden for en ung piges forsvinden og nogle underlige selvmord. Han kommer på sporet af en stor sag om svindel og lægger sig ud med centrale personer i Skotlands politiske liv samt selvfølgelig alle overordnede politifolk.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 6. mar. 2012

De faste læsere af serien om Edinburgh-detektiven John Rebus vil helt sikkert også have dette på dansk helt nyudgivne bind 7 i serien med. Forfatterskabet hører til toppen af engelsksprogede krimier og behøver ikke speciel formidling.

Rankin og Rebus er velkendte og behøver ikke særlig introduktion, og med denne udgivelse er 17-binds romanserien endelig komplet på dansk. Det er en klassisk historie med John Rebus i hovedrollen som den helt ustyrligt antiautoritære detektiv - tilsat en del god maltwhisky. I denne bog kommer han på sporet af omfattende svindel med EU-midler og støtte til firmaers etablering i Skotland og derfor også på tværs af centrale personer i Skotlands politiske liv samt selvfølgelig alle overordnede politifolk. Slutningen er lidt ufuldstændig i forhold til andre bøger i serien, men selvfølgelig klarer Rebus sagen og de etiske dilemmaer, han sættes i. Sprog og plot er ikke ramt af alderen (på engelsk i 1995), men holder stadig også i sammenligning med nyere forfattere og bøger.

Serien er stadig en af de bedste blandt de storbritiske krimiserier, og selv om dette ikke er den bedste Rebus-bog, er den absolut god - og herligt at serien er komplet. Vi mangler kun en novellesamling.

Godt gensyn med old school-Rebus i den vante rolle som uregerligt antiautoritær "pain-in-the-ass" for alle overordnede politifolk og centrale skotske politikere. Det er samtidig en god og spændende historie om etik, forretningsmoral og EU-støtte, og endelig er romanserien komplet.


litteratursiden.dk

d. 10. apr. 2012

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 10. apr. 2012

En uhyre velskrevet krimi, hvor kriminalkommissær John Rebus er oppe mod en række bundrådne mænd på samfundets top. Bogen er nr. 7 af i alt 17 bind om John Rebus, og dermed er serien komplet på dansk....


Politiken

d. 30. mar. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. mar. 2012


Berlingske tidende

d. 5. maj 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 5. maj 2012