Bøger / faglitteratur

Magtfulde mikrober : hvad videnskaben ved om din krops skytsengle og dæmoner - og hvordan du får det bedste ud af dem


Beskrivelse


Om de små organismer der bor omkring os, på os og i os - bakterier, vira, svampe, arkæer og bakteriofager - og hvordan de kan hjælpe til forebyggelse og behandling af sygdomme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2019

af

af

Heidi Mørch

d. 3. okt. 2019

Tag på en spændende rejse med de bittesmå og helt rumvæsen-agtige organismer der bor og lever omkring, på og i os og få mikrobiomvidenskabens svar på medicinske mysterier og nye nøgler til forebyggelse og behandling af sygdomme. Af almen interesse.

Forsker Oluf Borbye Pedersen og videnskabsjournalist Kristian Sjøgren præsenterer os gennem 20 fortællinger for, hvor "forskningen i vores billioner af fastboende bakterier, svampe og vira" er, og for den "begyndende forståelse af deres mulige betydning for, hvem vi er, og hvad vi gør som mennesker". Der afsluttes med ordliste med forklaring på fagudtryk brugt i bogen samt referenceliste. Bogen er illustreret.

Unikke forskningsresultater fra mikrobiomvidenskabens komplekse verden videreformidlet, så de bliver tilgængelige, forståelige og vedkommende for dig og mig. Tea Bendix' kunstneriske illustrationer giver endvidere en ekstra dimension formidlingsmæssigt såvel som æstetisk. En super interessant, velskrevet og vanvittigt smukt illustreret bog.

Emnemæssigt er den unik, formidlingsmæssigt på højde med 46428226 Hjertebank.


Ugeskrift for læger [online]

d. 3. feb. 2020

af

af

Gitte Kronborg (f. 1962-04-04)

d. 3. feb. 2020