Bøger / skønlitteratur / roman

Magtspillerne


Beskrivelse


Krimi. Harry Bosch skal opklare en henlagt sag om en kvinde, der blev fundet voldtaget og myrdet i 1989. Et nyt bevis peger på en gerningsmand, der var otte år gammel, da kvinden blev dræbt. Samtidig har en anden nutidig sag politiske overtoner.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2014

af

af

Michael Olsen

d. 12. feb. 2014

Krimien Magtspillerne er til folk, der kan lide krimier med gode persontegninger, og hvor hovedpersonen virker meget menneskelig. Bogen er også oplagt til de læsere, der har læst alt af Jussi Adler-Olsen og bare vil have mere.

Michael Connellys trettende(!) roman på dansk med hovedpersonen Harry Bosch der arbejder i LAPDs afdeling for uopklarede sager. Denne gang får Harry Bosch serveret to sager på en gang. Den ene strækker sig mange år tilbage, hvor en kvinde var blevet fundet voldtaget og myrdet. Nu er en blodklat fundet på hende blevet analyseret, og man har fundet frem til en mistænkt. Men noget må være gået galt, for den mistænkte var otte år gammel, da drabet blev begået. Den anden sag handler om en advokat med familiære bånd til en politiker i byrådet, der hader Harry Bosch. Advokaten blev fundet død foran hotellet, hvor han indlogerede sig. Blev han skubbet ud over altanen eller sprang han selv? Michael Connelly har en bred fanskare, og selv om han efterhånden har skrevet en hel del bøger om Harry Bosch, så er der stadig lånere til dem.

Den oplagte sammenligning med en dansk forfatter peger mod Jussi Adler-Olsen og hans bøger i serien om Afdeling Q, hvor hovedpersonen, vicepolitikommisær Carl Mørck, også arbejder med gamle uopklarede sager.

Krimien Magtspillerne er en spændende og velskrevet fortsættelse i fortællingen om Harry Bosch og hans forsøg på at få løst de uopklarede sager, som LAPD har måttet henlægge. Serien om Bosch er lang, men tiltrækker stadig lånere.


litteratursiden.dk

d. 14. mar. 2014

af

af

Lida Wengel

d. 14. mar. 2014

Magtspillerne er den 13. bog med Harry Bosch som hovedperson, men jeg har aldrig læst noget at forfatteren før. Jeg har hørt meget godt om ham, og nu kom tiden til at læse forfatteren. Det er jeg glad...


Jyllands-posten

d. 19. apr. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. apr. 2014


Politiken

d. 23. mar. 2014

af

af

Mette Højbjerg

d. 23. mar. 2014


Kristeligt dagblad

d. 5. apr. 2014

af

af

Mie Petersen

d. 5. apr. 2014


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2014

af

af

Mie Petersen

d. 1. nov. 2014