Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Maja & Dancer


Beskrivelse


15-årige Maja træner hårdt hver eneste dag for at blive klar til DM i military på sin pony Dancer. Men både skolen, veninderne, en forelskelse og et liv som dele-barn gør, at hun må finde ud af hvad, hun vil med sit liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 7. okt. 2014

Heste-tossede piger fra 10 år vil også kaste sig over denne bog i deres umættelige trang til at læse alt på bibliotekets heste-hylder.

Her kommer så 3. ud af 5 bind i serien Hestene på Ponygården. Hver bog følger en af de piger, der går til ridning og de behøver ikke nødvendigvis at læses i rækkefølge. I denne bog er den 15-årige Maja hovedpersonen. Majas forældre er blevet skilt, og det er svært at skulle flytte frem og tilbage mellem dem. Faderens nye kæreste fylder for meget, og Majas veninder forstår ikke, at hun går så meget op i sin ridning. Maja træner op til DM i military, men føler sig presset af kravene fra skolen, at det er hendes sidste år som pony-rytter, veninderne og så er der lige det med kærligheden. Til sidst ender det med, at hun får sagt fra og begynder at mærke efter, hvad hun selv har lyst til - og naturligvis bliver hun Danmarksmester. Pigegruppen er vedkommende beskrevet, sproget er nutidigt og handlingskurven er perfekt afbalanceret til målgruppen. Endnu en vellykket bog af forfatteren, der både er en erfaren skribent og tidligere heste-pige. På bagsiden og ved hvert kapitel er en QR-kode, som nemt guider læseren hen til små, gode film med staldtips. Forsiden er fængende og med et charmerende billede af Majas pony, Dancer.

Denne bog svarer kvalitetsmæssigt til de andre bind i serien. Pigerne er blevet ældre og kan sammenlignes med Pia Hagmars Klara-serie, som den dog topper kvalitetsmæssigt.

Endnu en skøn bog i en ret fantastisk serie.