Bøger / faglitteratur / bibliografier

Majestic Mærsk : 32 døgn om bord på verdens største skib : en logbog


Beskrivelse


I ord og billeder fortælles om besætningens vilkår, rederiet, havet og forholdene om bord på verdens største containerskib Majestic Mærsk. På en sejlads den halve klode rundt fra Asien til Europa.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 16. apr. 2015

En dagbog om løst og fast om besætningens vilkår, rederiet, havet og forholdene om bord på verdens største (container)skib. Til søfartsinteresserede og læsere af menneskeskæbner.

Majestic Mærsk er 398 meter langt, 59 meter bredt og 73 meter højt. Det kan transportere 18.270 containere, styres med en lille joystick og af en besætning på under 20 mand. Kirsten Jacobsen og Gregers Heering har sejlet med i 32 sammenhængende døgn, fra Hongkong til Korea, Kina og gennem Malaccastrædet, Adenbugten, Suez-kanalen og Middelhavet til Spanien. Jacobsens skrevne beretning og Heerings mange fotos giver tilsammen et indblik i skibets funktion og livet, arbejdsopgaverne og søfolkenes tilværelse om bord.

Layout er lækkert med de mange flotte fotos med skibet i havn og på havet døgnet rundt. Også de mange personlige skæbner og arbejdsopgaverne blandt besætningen er fint og levende beskrevet. Vinklen er her journalistisk, og Jacobsens causerende associationer og egne indtryk er flittigt brugt i interaktionerne, hvor menneskerne og deres drømme og tanker primært er i centrum frem for teknikken og den fascinerende flydende gigant. På samme måde fremstår de mange flotte fotos primært på kunstnerisk præmis og fx uden angivelse af, hvor man befinder sig på skibet og i verden. Mht. disse præmisser er bogen i top, men for mig ikke helt i centrum af skiven mht. den primære maritime målgruppes lidt mere teknisk prægede forventninger.

For læsere af fx Øst for Suez.


Tidsskrift for søvæsen

Årg. 186, nr. 3/4 (2015)

af

af

1818

Årg. 186, nr. 3/4 (2015)