Bøger / skønlitteratur / roman

Majken Minefinder


Beskrivelse


En ældre mand forlader sit hjem i en lille svensk havneby, og naboerne bliver urolige. Naboens barnebarn begynder sin egen eftersøgning, og hendes farmor Majken bliver intetanende skyld i at byen må evakueres.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2018

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 6. sep. 2018

Det er aldrig for sent at ændre sit liv! To pensionister rusker op i en lille svensk havneby på måder der involverer både Missing People og en evakuering af byen. Til dem der vil have en lun og letlæst historie, er her en hjertevarm roman om bl.a. ensomhed og generationsforskelle.

Pensionisten Ossian forlader den lille svenske havneby Skillinge for at tage til Bornholm og grave i sin fortid. Naboerne bliver urolige, og den unge gymnasieelev Sara begynder sin egen eftersøgning. Imens løber sladderen i det lille samfund. Hvor er Ossian, og har han noget med røveriet i Bruunshallen at gøre? Alles øjne er pludselig på Saras farmor, Majken, da hun intetanende bringer en mine med hjem fra stranden, og så er der venindens mand der måske har en affære med aftenskolelæreren. Brunk Holmqvist er kendt for sine feelgood-romaner om ældre, senest udkommet er Akutklokken.

En helt igennem hyggelig roman der får læseren til at trække på smilebåndet, uden at man dog klukler sig gennem bogen. Historien er lidt tynd, men undervejs får vi fine betragtninger om det at blive ældre og forskellene på generationer. Ossian er romanens omdrejningspunkt, og han er en skøn karakter, som man nyder at lære at kende.

Vil man have mere hygge og humor fra Sverige anbefales (foruden forfatterens andre romaner) Fredrik Backman, Jonas Jonasson og Mikael Bergstrand.


litteratursiden.dk

d. 12. nov. 2018

af

af

Rikke Bødker

d. 12. nov. 2018

Den underholdende roman om livet i pensionistbyen Skillinge, som bliver berømt efter fundet af en mine, lever ikke helt op til Holmquists bedste. Romanen foregår i Skillinge i Nordsverige, hvor snakke...