Bøger / skønlitteratur / roman

Majorens sidste forelskelse


Beskrivelse


Den aldrende enkemand og major Pettigrew lever et ukompliceret liv i en lille engelsk landsby, men så møder han den pakistanske enkefru Mrs. Ali, som han udvikler et varmt venskab med.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2012

af

af

Zenia Johnsen

d. 10. feb. 2012

Hyggelig roman om moden kærlighed og livet i en lille engelsk landsby. Perfekt til fx BK-låner-segmentet. Forsiden er enkel og nydelig med en maskulin og en feminin thekop.

Den aldrende major og enkemand Pettigrew lever et stille liv i en lille landsby som britisk gentleman. Han sætter pris på kvalitetsjagtgeværer, god the og åndfuld litteratur som nu Kipling. Da hans bror dør, får majoren praktisk hjælp og støtte fra landsbyens ejer af den lille købmandsbutik, den eksotiske enkefrue Mrs. Ali. Snart har majoren og Mrs. Ali opbygget et varmt venskab, som måske er bæredygtigt for et romantisk forhold. Men det er alligevel ikke helt ukompliceret. Majoren tumler også med sin afdøde brors efterladte familie og deres dagsorden for især arven. Familie, venskab, samfund, konventioner og kærlighed æltes fermt sammen til en letlæst og hyggelig, men charmerende og velskrevet historie fortalt med underspillet britisk humor.

Humor, hyggelige provinsstemning og et persongalleri over 60+ finder man også i Karin Brunk Holmqvists romaner som fx Potensgiverne.

En hyggelig og ukompliceret feel good historie om kærlighed i en sen alder.


litteratursiden.dk

d. 5. mar. 2012

af

af

Arne Larsen

d. 5. mar. 2012

Med den typiske engelske landsby som scene leverer den debuterende forfatter en helt igennem fremragende og velskrevet historie om den sene kærlighed, livets værdier og døden. Den pensionerede 68-årig...


Berlingske tidende

d. 3. mar. 2012

af

af

Else Cornelius

d. 3. mar. 2012


Jyllands-posten

d. 26. feb. 2012

af

af

Niels Ellevang

d. 26. feb. 2012


Kristeligt dagblad

d. 18. apr. 2012

af

af

Maria Sjøqvist

d. 18. apr. 2012