Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mals dagbog


Beskrivelse


Mal har boet hele sit liv i eksil på De fortabtes ø, sammen med de andre skurke og deres børn. Nu skal hun og tre venner gå på heltenes skole i Auradon, hvor de kommer til at træffe valget mellem at være gode eller onde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2015

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 17. dec. 2015

Mal har aldrig været uden for De fortabtes ø, hvor alle Disney-eventyrenes skurke og deres børn bor. Men nu skal hun og hendes tre venner begynde på heltenes skole i Auradon. Hvordan mon det går, når de fire teenagere, der aldrig har kendt til andet end ondskab, slippes løs? Fra 10 år.

Mals mor, Maleficent, er den ondeste skurk nogensinde. Mal ankommer til Auradon med instrukser om at hjælpe moren med at overtage verdensherredømmet. I løbet af opholdet bliver hun og vennerne i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre: At hjælpe forældrene med deres onde planer, eller deres nye venner i Auradon? Bogen stiller spørgsmålet, om vi selv vælger vores skæbne eller om vi er født til noget bestemt på grund af vores forældre.

Mals dagbog bygger på filmen Descendants. Tekst og billeder er holdt i lilla og sort og består af Mals oplevelser, noter og små tegninger, der afspejler Mals humør, og man lever sig ind i, hvordan hun har det. Historien har en lykkelig slutning, og det virker som om det hele løser sig lidt for let i forhold til den alvor, den lagde op til i starten. Det er forfriskende med et Disney-univers, der fortæller skurkenes historie.

Der er udkommet en del dagbogsbøger. To der både er sjove og alvorlige er Nikkis dagbog og Emmy, som begge er de første i en serieNikkis dagbog - historier fra et ik' specielt fedt livEmmyDer er udkommet en del dagbogsbøger. To der både er sjove og alvorlige er Nikkis dagbog og , som begge er de første i en serie.