Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mama Afrika : en kogebog om hverdagsmad fra Afrika


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2017

af

af

Stine Grabas

d. 26. okt. 2017

Kogebog med autentiske hverdagsretter fra Afrika. For alle, der vil udforske smagsløgene og som vil have ny inspiration til madlavningen.

Kogebogen indledes med en kort indledning. Heri forklares, hvordan enkelte afrikanske ingredienser er skiftet ud med danske tilsvarende ingredienser. Dernæst et par sider om køkkenteknikker samt basisvarer. Resten af bogen indeholder madopskrifter opdelt efter land med en ingrediensliste, gennemgang og et tilhørende billede af retten. Indledningsvis til hvert kapitel er der en forklaring på, hvad der adskiller det enkelte lands køkkentraditioner fra de andres. Bagerst er der et register.

Gennemført og inspirerende kogebog fra det store kontinent Afrika, som er så anderledes end det vi kender herhjemme. En del af ingredienserne skal du i specialforretninger eller i etniske købmandsbutikker for at skaffe, men der er også retter, som er lige til at gå til. De små anekdoter og de adskillige billeder af dagligdagslivet i Afrika giver bogen sit helt eget udtryk. Flot og lækkert layout.

Nikolaj Kirk udgav i 2004 Kys verdenKardemomme, kikærter og couscous, som dog kun indeholder madopskrifter fra Østafrika og Kina. Kardemomme, kikærter og couscous henvender sig mest til børn og indeholder også opskrifter fra AfrikaNikolaj Kirk udgav i 2004 Kys verden, som dog kun indeholder madopskrifter fra Østafrika og Kina. henvender sig mest til børn og indeholder også opskrifter fra Afrika.


Berlingske tidende

d. 10. dec. 2017

af

af

Søren Frank

d. 10. dec. 2017