Bøger / faglitteratur

Man sagde hun slog sin mor ihjel : Louise Laursen taler ud om Suldrupdrabet


Beskrivelse


Louise Laursens version af hændelserne i forbindelse med drabet på hendes mor, hvor hun sigtes for mordet, og kronvidnet er hendes far. Om den 14 måneders lange varetægtsfængsling i Arresthuset i Ålborg, forholdet til forældrene og om hendes opvækst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 6. mar. 2009

I betragtning af den omfattende mediedækning af Suldrupdrabet i 2006 og Louise Laursens frifindelse i 2007 vil der nok en tid endnu være interesse for sagen.

Lægefruedrabet fra Suldrup er blevet kaldt årtiets mordgåde, med faderen og datteren som de eneste mistænkte. Her får vi datterens version. Journalist Dennis Drejer er hendes loyale og ukritiske talerør, og Louise Laursen kommer selv til orde flere steder. Det er naturligt nok en følelsesladet beretning, lidt omstændeligt og springende fortalt. Bogen giver en malende beskrivelse af de trængsler Louise Laursen gennemlever i de 14 måneder i Aalborg Arresthus. Bogen retter en anklage mod retssystemet, der behandler hende som skyldig, før det modsatte er bevist, og mod de umenneskelige og ydmygende forhold i arresthuset, der gør hende til stofmisbruger. Vi får desuden forhistorien om en dysfunktionel familie med en alkoholiseret, utilregnelig og voldelig far og en svag, alkoholiseret og pillemisbrugende mor.

Bogens univers er meget lig det, man finder i bøgerne i Virkelighedens verden.

Et følelsesladet, dramadokumentarisk partsindlæg i en meget omtalt drabssag med kun 2 mistænkte, der nu er henlagt pga. manglende beviser.