Bøger / faglitteratur

Mandala-sten : 50 inspirerende mønstre til maling på sten


Beskrivelse


50 mønstre inddelt i niveauerne begynder, øvet og ekspert, med gennemgang i både billeder og tekst. Mønstrene er baseret på mandalaer, som bruges i buddhisme og hinduisme i forbindelse med meditation. Med gennemgang af redskaber og teknikker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 22. aug. 2017

Mandalaer bruges ofte som et redskab til meditation og mindfulness, hvor man farvelægger en præfabrikeret mandala. Denne teknik har forfatteren her overført til maling på sten, hvor man selv designer og skaber sine mandalaer. Primært for voksne eller erfarne malere.

Forfatteren har samlet 50 mønstre til maling på sten. Mønstrene er baseret på mandalaer, som bruges i buddhisme og hinduisme i forbindelse med meditation, og de er i udgangspunktet symmetriske cirkler eller kvadrater. Forfatteren gennemgår redskaber og teknikker, og kommer med hjælp til at finde de rigtige sten. De 50 mønstre er inddelt i niveauerne begynder, øvet og ekspert, og hvert mønster gennemgås både i billeder og tekst lige fra optegning med blyant til færdiggørelse af både forside og bagside.

Det kræver en vis teknik at skabe harmoniske mandalaer, og selv begynderprojekterne, af hvilke der kun er 5 i bogen, kræver håndelag og koncentration. Når det er sagt, så er det at bruge koncentration og langsommelighed en del af det meditative, som mandalamaling skaber, og her er mulighed for at skabe virkelig flotte sten.

Denise Sciclunas Kunst på sten!StenmalingStenmaling for begyndere fra 2015 giver også inspiration til dekoration af sten. Willy Louise Stam Prahls klassikere Stenmaling og Stenmaling for begyndere henvender sig i højere grad til både børn og voksne end nærværende bogDenise Sciclunas Kunst på sten! fra 2015 giver også inspiration til dekoration af sten. Willy Louise Stam Prahls klassikere og for begyndere henvender sig i højere grad til både børn og voksne end nærværende bogDenise Sciclunas Kunst på sten! fra 2015 giver også inspiration til dekoration af sten. Willy Louise Stam Prahls klassikere Stenmaling og henvender sig i højere grad til både børn og voksne end nærværende bog.