Bøger / faglitteratur / biografier

Mandarinen : Flemming Flindt - et teaterliv


Beskrivelse


Biografi om Flemming Flindts (1936-2009) liv og levned med hovedvægten lagt på den professionelle del som danser og siden som koreograf og balletmester.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2019

af

af

Michael V Jensen

d. 26. feb. 2019

Om Flemming Flindt og hans karriere. For læsere af biografier og folk med interesse for ballet og teater.

Om Flemming Flindts liv og levned med hovedvægten lagt på den professionelle del som danser og siden som koreograf og balletmester. Historien fortælles kronologisk i 5 afsnit og man kommer vidt omkring. Under medvirken af venner, samarbejdspartnere og familiemedlemmer fortælles en detaljeret historie om en person, der ved hvor han vil hen og er villig til at yde, hvad der er nødvendigt. Arbejdet med en stor del af Flindts meritter, især som koreograf, beskrives frem til hans død i 2009, og også samarbejdet med navne som bl.a. Eugène Ionesco, Josette Amiel og Philip Glass. Bogen er forsynet med forord af Vivi Flindt, indledning og efterskrift samt detaljeret værkfortegnelse af balletter og iscenesættelser. Bogen er illustreret med både private og officielle fotos. Endvidere kildefortegnelse, navneregister og titelregister.

Velskrevet og interessant bog. Den kan læses af de fleste og giver et godt billede af balletten og denne del af kulturlivet. Selvom fokus er lagt på Flindts arbejde inden for balletten og teatret er bogen samtidig en god indføring i ballethistorien, hvor man, også som novice, bliver godt underholdt og oplyst. Læseren får et godt indblik i kunstneren og mennesket Flemming Flindts tilgang til sit arbejde.

Om Vivi og Flemming Flindt findes Når cypressen blomstrer.


Kristeligt dagblad

d. 1. apr. 2019

af

af

Alexander Meinertz

d. 1. apr. 2019


Jyllands-posten

d. 4. aug. 2019

af

af

Morten Hede

d. 4. aug. 2019


Weekendavisen

d. 1. mar. 2019

af

af

Majbrit Hjelmsbo

d. 1. mar. 2019


Information

d. 15. mar. 2019

af

af

Anne Middelboe Christensen

d. 15. mar. 2019