Bøger / faglitteratur

Mandelas sejr : kampen der skabte en nation


Beskrivelse


Historien om, hvordan Nelson Mandela (f. 1918) i 1995 brugte en rugbykamp som sit vigtigste redskab i sin kamp for at forsone sorte og hvide.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 28. apr. 2009

Den store skare af biografilæsere vil sætte pris på denne velskrevne fortælling om én af vor tids største politiske personligheder. Bogen er i øjeblikket ved at blive filmatiseret med Clint Eastwood som instruktør.

John Carlin er engelsk journalist og Sydafrika-kender. Hans fortælling om Nelson Mandela har en enkelt begivenhed som omdrejningspunkt: Verdensmesterskaberne i rugby i 1995. Rugby var om noget de hvide afrikaaneres sport, og deres landshold var boykottet af det internationale samfund under apartheidperioden. Som nyvalgt præsident var det en bevidst satsning af Mandela at genoptage landskampene og få VM til Sydafrika, og da holdet vandt, blev det et vendepunkt i forsoningen mellem de sorte og de hvide. Det er netop Mandelas evne til at tænke strategisk og langsigtet i kombination med hans stærke karismatiske personlighed der for Carlin er baggrunden for at han når sine mål. Indsat en sektion med sort/hvide fotografier.

John Allans Fredsrebellen, 2007 beskriver Mandelas kampfælle ærkebiskop Desmond Tutu. Af de mange biografier om Mandela udmærker Nelson Mandela Vejen til frihed : en selvbiografi, 2006 sig stadig.

En godt fortalt og eventyrlig historie om hvordan Nelson Mandela, der efter 27 år i fængslet blev Sydafrikas præsident, bl.a. brugte sporten som et strategisk middel til at forene landet og hele sårene efter apartheid-perioden.


Weekendavisen

d. 15. maj 2009

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 15. maj 2009


Kristeligt dagblad

d. 15. maj 2009

af

af

Henrik Stubkjær

d. 15. maj 2009


Kristeligt dagblad

d. 6. juni 2009

af

af

Henrik Stubkjær

d. 6. juni 2009