Bøger / faglitteratur / biografier

Manden bag helten : Knud Rasmussen på nært hold


Beskrivelse


Knud Rasmussen (1879-1933) er kendt som forsker, eventyrer, organisator, journalist, litterat og en Don Juan. Hans store indsats var bl.a. indsamlingen af de grønlandske myter og fortællinger. Portræt af ham og hans nære relationer lige fra den tidlige barndom, bl.a. familie, venner, rejsefæller og elskerinder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2011

af

af

Anny Skov Madsen

d. 27. okt. 2011

Biografien om den verdenskendte polarforsker og Danmarks største nationalhelt kan læses af alle, der holder af en god biografi, idet vi kommer meget tæt på mennesket Knud Rasmussen, og det stof han var gjort af.

Knud Rasmussen (1879-1933) er kendt som forsker, eventyrer, organisator, journalist, litterat og en Don Juan. På alle måder udlevede han sine drømme, men var også selv en nomade på flugt, hvilende i bevægelsen. Hans store indsats er bl.a. indsamlingen af de grønlandske myter og fortællinger. I denne store biografi kommer vi tæt på mennesket og hans nære relationer lige fra den tidlige barndom. Det er bl.a. familie, venner, rejsefæller og elskerinder. Ud fra egne værker, andres erindringer, dagbøger, breve, artikler, hidtil ukendte kilder og illustrationer analyseres og vurderes styrker og svagheder i det myteomspundne, karismatiske menneske, som blev fanget mellem sin berømmelse og ensomhed. N. Barfoed er dr.phil., journalist og forfatter. Noter og kilder.

K. Hastrup. Vinterens hjerte, 2010 er om kolonisering og polarforskning. K. Michelsen: Den unge Knud Rasmussen, 2011 er om hans ungdom. Også E. Kløvedal Reich har i Den fremmede fortryller, 1995 skrevet om ham.

Biografien, der vil få klassikerstatus, føjer sig smukt ind i rækken af de mange velskrevne biografier om vores nationalhelt, men vi er aldrig tidligere kommet så tæt på ham som her. Et flot portræt af mennesket med al sin talent og sårbarhed. Det er spændende, velfortalt og gribende.


Jyllands-posten

d. 15. nov. 2011

af

af

Lars Ole Knippel

d. 15. nov. 2011


Jyllands-posten

d. 15. nov. 2011

af

af

Lars Ole Knippel

d. 15. nov. 2011


Kristeligt dagblad

d. 12. nov. 2011

af

af

Claus Mechlenborg

d. 12. nov. 2011