Bøger / skønlitteratur / roman

Manden der vendte tilbage


Beskrivelse


Litteraturforskeren John Grey er hjemme i Danmark for at begrave sin søn. Det er starten på en række mystiske dødsfald og hændelser, som efterhånden samles i et uhyggeligt mønster.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2016

af

af

Per Månson

d. 20. dec. 2016

Litteraturforskeren John Grey er hjemme fra Island for at begrave sin søn. Det er starten på en række mystiske dødsfald og hændelser, som efterhånden samles i et uhyggeligt mønster. For læsere af kringlede spændingsromaner.

John Grey har fået sin drømmestilling på Island, hvor han forsker i sagaerne. Hans søn falder i kamp i den fiktive provins Syrak, men et eller andet passer ikke ved den officielle forklaring om et IS-angreb. Senere bliver hans kone kidnappet som journalist i Syrak og også hans datter føler sig truet. Der tegner sig et billede, hvor det måske er John selv, der er det egentlige mål. Steen Harvig har mest gjort det i en række krimier, men skriver denne gang en psykologisk spændingsroman.

Bogen starter som et Kafkask mareridt, hvor John Grey ikke forstår sammenhængen og det gør man heller ikke som læser. Da sammenhængene begynder at anes bliver bogen uhyggeligt spændende. Velskrevet med gode person- og lokalitetstegninger.

Romanen er mest i slægt med konspirationsbøger som Dan Browns.


Jyllands-posten

d. 16. juli 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. juli 2017


Politiken

d. 7. jan. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. jan. 2017