Bøger / skønlitteratur / roman

Manden fra bjergene


Beskrivelse


Krimi. Et mord bringer kriminalinspektør Ann Lindell på sporet af mexicaneren Manuel, der er kommet til Uppsala for at besøge sin fængslede bror. Vil det lykkes Manuel at få broderen ud igen og knalde de bagmænd, der har snydt dem begge?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2011

af

af

Kent Skov

d. 9. maj 2011

Til de faste læsere af Kjell Erikssons krimier og andre der er tilhængere af svenske/nordiske krimier med realisme og samfundsengagement.

Endnu en roman fra den samfundsengagerede svenske krimiforfatter med kriminalinspektør Ann Lindell fra Uppsala som det centrale omdrejningspunkt for opklaringen. Men som i Erikssons andre romaner er udenomsbegivenhederne, typebeskrivelserne og de realistiske rammer lige så vigtige som selve krimiplottet. Romanen her handler om narkokriminalitet. Den mexicanske indianer Manuel rejser til Sverige, hvor hans bror er fængslet og en anden bror dræbt i forbindelse med en mislykket aktion, hvor de selv er blevet snøret. Manuel vil både have broren ud af fængslet og have knaldet bagmændene. Et overordnet tema er at illustrere narkoens veje fra 3. verdenslande til gaderne og ungdommen i verdens storbyer med Uppsala som den hjemmevante scene. Eriksson skriver flydende og medrivende med detaljer, der får personer og begivenheder til at udfolde sig undervejs trods det ikke sindsoprivende og måske lidt for langstrakte plot, men med en ganske atypisk slutning. God og gedigen krimiunderholdning i den absolut bedre del af genren.

Tidligere er udkommet fem krimier af Eriksson, der i stigende omfang nyder popularitet. Han skriver sig ind i den fine nordiske og efterhånden meget udbredte samfundsrealistiske kriminalroman, så markedet er stort.

Absolut velskrevet og detaljerig samfundskrimi, der har sin plads i den bedre og kvalitetsprægede del af krimiskalaen.


litteratursiden.dk

d. 20. juni 2011

af

af

Rikke Bødker

d. 20. juni 2011

En mand vil hævne sine brødre, han rejser til et fremmed land og må klare sig igennem med små midler. Ann Lindell skal opklare mordet på en mand, som næsten er umulig at identificere. Hun har sin kend...