Bøger / skønlitteratur / humor

Manden i kvinden


Beskrivelse


Tegneserie. Da Martin Muxoll vågner efter at være blevet kørt over af en bus, befinder han sig i en smuk kvindes krop. Det kræver både tid og omstilling at vænne sig til den nye situation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2017

af

af

Steffen Kronborg

d. 10. mar. 2017

Da Martin Muxoll vågner efter at være blevet kørt over af en bus, befinder han sig i en smuk kvindes krop. Det kræver både tid og omstilling at vænne sig til den nye situation. For unge og voksne mænd med sans for yppige kvindelige former.

Walthérys hovedværk er tegneserien om den veldrejede stewardesse Natacha. I 1993 skabte han krimiserien om Natachas skrappe kønsfælle Rubine (13 albums), og i 1994 fulgte serien om Natachas frække kønsfælle Marilyn (4 albums på fransk). Tegnestilen er den samme i alle 3 serier, og Marilyn ligner oven i købet Natacha ganske meget af udseende.

Dette første bind i serien er et typisk introduktionsbind, hvor situationen og personerne præsenteres. Ideen med at anbringe en pigeglad mand i en kvindes krop kunne ligne et godt udgangspunkt for kønspolitiske diskussioner, men det er slet ikke Walthérys ærinde. Tværtimod afslører billedsidens dvælen ved hovedpersonens flot svungne skikkelse uden en trævl på kroppen, at tegneren her har fået mulighed for at fremvise kvindekroppen på en måde, som ikke kan lade sig gøre i den "pæne" serie om Natacha.

Hvis rækken af erotiske tegneserier med fællestitlen "Fanny" fortsat eksisterede, ville "Marilyn" være et oplagt bidrag til udgivelsesserien, hvor bl.a. tegnere som Dany og Crepax har slået deres folder. Faktisk har "Marilyn" en pendant i et af bidragene til "Fanny"-serien: Natacha-parodien Nathalia og penisjægerneHvor vil du hen? Hvor vil du hen?Hvis rækken af erotiske tegneserier med fællestitlen "Fanny" fortsat eksisterede, ville "Marilyn" være et oplagt bidrag til udgivelsesserien, hvor bl.a. tegnere som Dany og Crepax har slået deres folder. Faktisk har "Marilyn" en pendant i et af bidragene til "Fanny"-serien: Natacha-parodien Nathalia og penisjægerne .