Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Manden i lagkagen


Beskrivelse


Kurts madglade far, Brumme, har mareridt om, at han er inde en lagkage. Klassekammeraterne driller Kurt med hans tykke far. Brumme begynder at løbetræne, men hvad siger Kurt til det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 6. aug. 2010

Den 4. bog i letlæsningsserien om Brumme og Kurt, som kan bruges til læsetræning og fritidslæsning i 3.-4. klasse (fra 9 år) - er måske mest for drenge.

Kurts far, den temmelig overvægtige og madglade Brumme, har mareridt om, at han er havnet i en lagkage, som han skal spise sig igennem. Da han vågner op fra drømmen, følger han Kurt i skole. Undervejs kommer der kommentarer om farens fedme fra Kurts klassekammerater. Faren indser, at han er for madglad og begynder at løbetræne, men også her gør han en sørgelig figur med sit kiksede træningstøj. Historien er skrevet med humor, men samtidig med et emne/tema om mobning og pinlige forældre, som mange børn kender til. Bogen er delt i seks kapitler med illustrationer og en lille tekst på hver side, hvilket gør den overkommelig og lettilgængelig, idet den kan billedlæses ud fra de groteske og sjove illustrationer. Bogen kan læses uafhængigt af de øvrige bøger i serien.

Forfatteren har skrevet adskillige letlæsningsbøger, fx bøgerne om Ane. Far-søn forholdet med den fornuftige søn og den lidt skøre far minder om Alfons Åberg og Leif-bøgerne og bøgerne om Palle og hans far. Bogens layout ligner de første bøger i serien.

En sjov og overkommelig læst bog i serien om Brumme og Kurt primært for drenge fra 9 år. Bogen er skrevet humoristisk men også med et tema, som rammer mange børn, nemlig mobning og pinlige forældre. Børn vil også more sig over forholdet mellem den lidt bøvede far og den kloge og nørdede Kurt.