Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Manden i mosen


Beskrivelse


Krimi. Ude i mosen finder Tim og hans hund Pip et lig, der har fået skåret halsen over. En mystisk person befinder sig i området,og pludselig er Tim i fare.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Helle Andersen

2008

7. bog i serien Let-krimi, og den røde farve betyder, at niveauet er let (lix 11,8). Forsidens mørke og dystre farver og uhyggescene appellerer til målgruppen, som er de lidt øvede læsere fra sidst i 2. klasse (8-9 år), drenge og piger, som tør gå i gang med en "rigtig" bog med almindelig sætningslængde og uden støtte af billeder.

Krimien rummer 10 letlæste kapitler, og mange linjeskift på alle sider gør, at teksten ikke bliver så komprimeret for læseren. Overskueligt for målgruppen er også, at hele dramaet foregår over én aften. Bogen er uden illustrationer, men Benni Bødkers spændende historie er så scenisk skrevet, at læseren selv skaber en filmrulle af billeder undervejs. Tim går aftentur gennem mosen med hunden Pip. Det bliver en usædvanlig lang tur, for de opdager en mystisk person, der ser ud til at være i færd med at grave et lig ned. Tim finder ganske rigtigt et lig, og halsen er skåret over. Mon det er den person, som er meldt savnet? Netop som Tim ringer til Alarmcentralen på sin mobil, bliver han overfaldet og bundet til et træ. Politiet finder ham, fanger forbryderen og identificerer også liget. Et moselig fra Jernalderen, og forbryderen er en gravtyv.

Samme kvalitet som seriens øvrige titler, og flere er på vej. Et godt springbræt til fx Junior-serien (Gyldendal), hvor bl.a. Benni Bødker også skriver for de lidt større børn på 10-12 år.

Uhygge og gys. En spændende og veldrejet krimi i børnehøjde. Inden det bliver alt for barskt, løses mysteriet hurtigt og effektivt.